7óra7

Mesejáték Chagall képeiből – Premier Gyergyószentmiklóson

Mesejáték Chagall képeiből – Premier Gyergyószentmiklóson

2013. 07. 06. | 7óra7

A történet egy kisfiúról szól, aki korán elveszíti édesanyját, így a nagyapónak kell válaszolnia a kisgyerek furcsa kérdéseire. Boldizsár, a nyughatatlan kisfiú, nekivág a nagyvilágnak, hogy megkeresse édesanyját, aki Nagyapó meséje szerint felköltözött a távoli Holdra.

Az úton elkíséri hűséges, bölcs szamara, Zebulond, aki kalandjaik során megannyi sikertelen próbálkozás ellenére is, minden alkalommal igyekszik segíteni földtől elrugaszkodott gazdáján. Kalandozásaik kísérője, bűvölője a telihold is. Végül megérkeznek Párizsba, az Eiffel-toronyhoz, hiszen nagyapó azt mondta, a Hold ott lakik a torony tetején…

Dézsi Szilárd, az előadás rendezője úgy jellemezte a mesét, mint álom és valóság közti lebegést. A különböző stációk, szereplők alakjaiban pedig valamelyest a Chagall-képekről ismert helyszínek, figurák köszönnek vissza: cirkusz, kakas, nyúl, szénaboglya, lidérces táj, Párizs.

Az előadás november 19. és 23. között a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban is megtekinthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr887999629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása