7óra7

Magyar Táncművészek Szövetsége: tiltakozás a tiltakozás ellen

Magyar Táncművészek Szövetsége: tiltakozás a tiltakozás ellen

2013. 07. 06. | 7óra7

A közlemény szerint a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöksége a leghatározottabban elítéli, és egyben elhatárolódik attól az akciótól, amely 2013. május 25-én a Magyar Színházban Markó Iván bemutatójának tapsrendje alatt történt. Annak ellenére - fogalmaz a nyilatkozat –, hogy a magyar táncművészet több mint negyven elismert személyisége tiltakozott 2012. szeptember 24-én kiadott nyilatkozatában a Markó Iván vezette Magyar Fesztivál Balett példa nélküli, 130 milliós rendkívüli támogatása ügyében.

A Magyar Táncművészek Szövetsége kijelenti, hogy a továbbiakban is elutasít minden olyan szándékot és véleménynyilvánítási formát, "amely egy színházi előadás alkalmát kihasználva kényszeríti rá véleményét a nézőkre, és hivatásukban, emberségükben, sérti meg azokat a táncművészeket, akik tehetségüket, tudásukat áldozzák a magyar táncművészet érdekében".

Krétakör-akció Markó Iván premierjén

A tiltakozás tartalmával - „Elég az állami önkényből a művészeti életben!” - kapcsolatban a nyilatkozat semmit nem tartalmaz.

_Kapcsolódó:_

>>> „Elég az állami önkényből a művészeti életben!” - Tiltakozás Markó Iván bemutatóján >>> „A törvényben előírt jogok és kötelezettségek mindenki számára egyformán kötelezőek lennének”

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr697998351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása