7óra7

Londoni színpadon A király beszéde

Londoni színpadon A király beszéde

2013. 07. 06. | 7óra7

The Old Vic Theatre David Seidler színművét, amelynek ősbemutatója két hete volt az angliai Guilfordban, március 22-től tűzi műsorára a londoni Wyndham's Színház.

"Mivel a film még friss élményként él a nézőkben, az ember azt gondolhatná, hogy az eredeti színmű iránt korlátozott az érdeklődés. Valójában úgy tűnik, hogy az ellenkezője történik" - idézte az előadásban VI. György angol királyt alakító Charles Edwards színészt a BBC online hírszolgáltató (bbc.co.uk).

A filmes verzió Colin Firth és Geoffrey Rush szereplésével négy Oscar-díjat nyert el tavaly. Seidler eredetileg színpadra szánta a dadogással küzdő királyról szóló történetet. A filmes érdeklődés miatt azonban forgatókönyvet írt belőle, és a színművet csupán idén februárban mutatták be. A kritika és a nézők egyöntetű lelkesedéssel fogadták a filmtől némiképp elütő darabot.

A színműben Charles Edwards játssza Firth filmbeli szerepét, a király beszédtanárát alakító Rush helyét pedig az ugyancsak ausztrál származású Jonathan Hyde vette át.

A produkció március 17-ig turnézik Anglia-szerte, Guilford után Notthinghamben, Bath-ban, Brightonban, Richmondban és Newcastle-ben is színre kerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr568001189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása