7óra7

Lipcsei bábszínházé az idei Tábori-díj

Lipcsei bábszínházé az idei Tábori-díj

2013. 07. 06. | 7óra7

Michael Vogel bábszínész és Charlotte Wilde muzsikus 1997-ben alapította utazó színházát, előbb Stuttgart, majd 2009-től Lipcse lett állandó játszóhelyük. Játszották a Lear király és a Faust bábváltozatát, feldolgozták Selma Lagerlöf Nils Holgersson csodálatos utazása Svédországon át című regényét, és komponáltak bábdarabot Schumann muzsikájára.

Jelenet a Figurentheater Wilde & Vogel Nils Holgersson - Eine wunderbare Reise című előadásából

A 93 esztendősen, 2007-ben elhunyt, magyar származású író, rendező, műfordító, George Tabori (Tábori György) nevét viselő kulturális díjat 2010-ben alapította a Német Előadóművészeti Alap (Fonds Darstellende Künste). Az elismerés a színház- és táncművészet területén kimagasló kreativitást tanúsító független csoportoknak adható.

A német tánc- és színművészeket tömörítő szövetséget évi egymillió euróval támogatja a Német Szövetségi Kulturális Alapítvány.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr477998845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása