7óra7

Kínai drámakötetben jelenik meg a Szutyok

Kínai drámakötetben jelenik meg a Szutyok

2013. 07. 06. | 7óra7

“A Szutyok nagyszerű élmény volt számomra! Nagyon nehéz a benyomásaimat szavakba önteni, de az biztos, hogy az egyik legfontosabb előadás, amit az utóbbi években láttam. Mélyen meghatott és felkavart. A dramaturgia eleinte félrevezetően ismerős volt, majd egyre váratlanabb fordulatokkal lepett meg” - nyilatkozta a főszerkesztő.

Shen Lin válogatása alapján került be a darab a több mint 2000 példányban megjelenő folyóirat 2013/3-as, nemzetközi daraboknak szentelt számába.

De Pintér Béla drámáinak nem ez az első idei nemzetközi sikere: A Sütemények Királynőjét két lengyel városban Olsztynban és Torunban is bemutatták az évadban, a Parasztoperát pedig Temesvárott.

A fentiek is bizonyítják a szövegek kötetben való megjelenésének időszerűségét. A 2013-as, XX. Nemzetközi Könyvhéten megjelent a szeptemberben Szép Ernő-díjjal jutalmazott Pintér Béla első kötete a Saxum gondozásában, amely nyolc drámát tartalmaz, a folytatást pedig tervezik.

Közben készül a következő szöveg – és vele párhuzamosan az előadás is: Titkaink című új Pintér dármát szeptember 28-án láthatja először a közönség a Szkéné Színházban.

A kínai nyelvű Szutyok kiadvány első oldala

Az olsztyni Sütemények Királynője plakátja

A toruni Sütemények Királynője plakátja

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr837998125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása