7óra7

Kiírták az előadó-művészeti pályázatokat

Kiírták az előadó-művészeti pályázatokat

2013. 07. 06. | 7óra7

A tárca MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint zenekarok és énekkarok részére két pályázatot hirdetett a tárca: a kiemelt művészeti célokat támogató, valamint az Előadó-művészeti Iroda által a II. kategóriába sorolt szervezetek támogatására szóló pályázatot. Mindkét esetben 30 nap áll a rendelkezésére a pályázatok benyújtására.

Az Előadó-művészeti Iroda által a VI. kategóriába sorolt független előadó-művészeti szervezetek támogatására meghirdetett pályázat benyújtására szintén 30 nap, míg a színházak részére hirdetett, kiemelt művészeti célokat támogató pályázat benyújtására 45 nap áll rendelkezésre. Utóbbi újdonsága az új altémaként megjelenő színházi mobilitás támogatása. Ebben az altémában kizárólag a VI. kategóriában nyilvántartott független társulatok produkciónak játszására, meghívására lehet támogatást kérni.

Az új altéma meghirdetésének célja, hogy elősegítse a független társulatok kiemelkedő produkcióinak országos forgalmazását, a különböző szervezeti formában és struktúrában alkotó szervezetek, illetve művészek szakmai kapcsolathálózatának és közönségkörének bővítését.

A benyújtott pályázatok elbírálását - mind a négy esetben - a miniszter által felkért szakértői testületek végzik, amelyek döntési előterjesztést fogalmaznak meg. A támogatásokról szóló döntést az emberi erőforrások minisztere hozza meg.

A pályázati felhívások és kapcsolódó dokumentumaik az NKA honlapján vagy ezen a linken érhetők el - áll az Emmi közleményében.

A kiírás szerint a kiemelt művészeti célok megvalósítására zenekarok és énekkarok számára összesen nettó 24,8 millió forint fordítható. A II. kategóriába besorolt zenekarok és énekkarok támogatására nettó 119, 9 millió forint fordítható.

A VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására nettó 660 millió 750 ezer forint fordítható. (Ezen belül az alkotói kategória színházi szervezetek számára nettó 226,1 milliós, az alkotói kategória táncművészeti szervezetek számára nettó 211,9 milliós, az infrastrukturális kategória nettó 206,95 milliós, az egyedi pályázati célú kategória - speciális területek számára szóló produkciók támogatása - nettó 15,8 millió forintos keretösszeggel valósulhat meg.)

A kiemelt művészeti célok megvalósítására színházak számára összesen nettó 190,2 millió forint fordítható. (A pályázat altémái: határon túli magyar előadó-művészeti szervezetek támogatása; Katona József produkciós támogatás; Weöres Sándor bábszínházi támogatás; gyermek- és ifjúsági előadások támogatása; hivatásos táncművészeti szervezetek támogatása és mobilitás támogatása.)

A pályázat kiírója a döntést követően a www.nka.hu, a www.eloadomuvesztiiroda.hu és a www.kormany.hu oldalon nyilvánosságra hozza a pályázók névsorát, az igényelt támogatási összeget, a megítélt támogatási összeget, a támogatás célját, a támogatott program megvalósítási helyét, a pályázó rész- és összpontszámait és a kategóriánként a támogathatósághoz szükséges, minimálisan elérendő pontszámot.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr358000419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása