7óra7

Két musical kapta a legtöbb jelölést az idei Tony-díjra

Két musical kapta a legtöbb jelölést az idei Tony-díjra

2013. 07. 06. | 7óra7

A Kinky Boots, amelyben egy csőd szélén álló cipőgyár férfiaknak szánt erotikus női csizmák gyártásával lábal ki a válságból, tizenhárom jelölést söpört be, a Royal Shakespeare Company által színpadra vitt Matilda című produkció pedig tizenkét kategóriában száll versenybe.

Az Oscar-díjas Tom Hanks, aki a múlt hónapban debütált a Broadwayn a tavaly elhunyt Nora Ephron Lucky Guy című darabjában, a legjobb színész kategória mezőnyében ünnepelheti első Tony-díj-jelölését.

Sikere ellenére a Kinky Boots nem tudta túlszárnyalni a 2001-es Producerek és a 2009-es Billy Elliot című musicalt, amelyek annak idején tizenöt-tizenöt jelölést söpörtek be - írta tudósításában a BBC News.

A jelöltek névsorának keddi ismertetésekor az is kiderült, hogy Larry Kramer amerikai színdarabíró, melegjogi és AIDS-aktivista kapja idén az Isabelle Stevenson-díjat. Az elismerést olyan személyeknek ítélik oda évről-évre, akik tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak bizonyos humanitárius és jótékonysági ügyekhez.

A Broadway világának legrangosabb elismerését jelentő díjakat június 9-én, a New York-i Radio City Music Hallban adják át.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427998595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása