7óra7

Jubileumi évadra készül a Bartók Kamaraszínház

Jubileumi évadra készül a Bartók Kamaraszínház

2013. 07. 06. | 7óra7

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Dunaújváros A Bartók és a FÜGE Produkció közös előadása a Tantermi Projekt, Scherer Péter rendezésében csak iskolákban látható. A színház aulájában a Bartók Orfeum zenés összeállítás várja az érdeklődőket, míg a presszóban rendhagyó irodalmi estekre készül a teátrum, amelyeket a meghívott középiskolás pedagógusok szerkesztenek.

A gyerekek és felnőttek számára, a „családi színház” jegyében született nagysikerű Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejáték után, a közös színházi élményét szeretné tovább erősíteni a teátrum, Presser Gábor-Sztevanovity Dusan-Horváth Péter A padlás című félig mese félig musical bemutatásával.

Szikszai Rémusz színész-rendező egész estés előadást készít Szép Ernő két egyfelvonásosából, a Május és Az igazgató úr című művekből.

A Fiatal Alkotók Évadából megismert Hegymegi Máté végzős fizikai színházrendező állítja színpadra Moliere Amphytrion című vígjátékát, amelynek szövegét Szálinger Balázs, költő, drámaíró írja. Az előadás a korszerű színházi formanyelvet ötvözi vaskos népi humorral.

A Bartók Kamaraszínház tánctagozatának új művészeti vezetője, Vári Bertalan a Verslábak című tánckölteménnyel mutatkozik be Dunaújvárosban. A megújuló táncszínház és a prózai tagozat közös előadása, a klasszikus magyar költők műveire és a kortárs zenére épül. Magyar Táncok címmel pedig önálló, nagyszínpadi produkciót készít az elismert táncművész, koreográfus a tánctagozattal. Vári Bertalan, az eddigi munkáihoz híven, látványos tánc show-t ígér a közönségnek.

A klasszikus szórakozást kedvelők számára kínál csemegét, Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiája, valamint az őszi évad első bemutatója, Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka.

A színház az előző évadban csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepének programsorozatához. A siker Dunaújvárosban sem maradt el, a város és a kistérség összesen tizenegy intézménye csatlakozott a kezdeményezéshez, több mint száznyolcvan középiskolás diák lépett a teátrum színpadára. A Bartók Kamaraszínház nagy örömére szolgálna, ha ezen nemes kezdeményezés a következő évadában is megvalósulhatna.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187998411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása