7óra7

Józsefváros támogatást ad a Bárka Színháznak

Józsefváros támogatást ad a Bárka Színháznak

2013. 07. 06. | 7óra7

Bárka Színház "Józsefváros vezetője fontosnak tartja, hogy a kerület támogassa a színházat, egészen addig, míg a teátrum jogi helyzete mindenki számára megnyugtatóan rendeződik" - áll a Józsefvárosi Önkormányzat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

"A színházat saját gyermekének tartja a kerület, ezért sem engedhetjük meg, hogy segítség nélkül maradjon" - idézik a polgármestert, aki szerint a kerület mindig is különös figyelmet fordított a kultúra támogatására.

A közleményben utalnak a Népszabadság szerdai cikkére, amely arról számol be, hogy az ígértekkel ellentétben jogi problémák miatt egyelőre mégsem veszi át a Magyar Közszolgálati Egyetem az eddig kerületi fenntartású Bárka Színházat. Az állami költségvetésben külön sorra tett fenntartói apanázst pedig csak az egyetem hívhatta volna le, így a Bárka Színház működését jelenleg csak az garantálhatná, ha a kerület saját pénzből finanszírozná a színházat. Mint írják, a színház vezetése egyelőre a bemutatók elmaradása mellett döntött.

A cikk azon részére utalva, miszerint a Bárka Színház művészei március végéig valószínűleg nem kapnak fizetést, az önkormányzat közleménye hangsúlyozza: ez biztosan nem fog megtörténni, hiszen a januári és a februári bérüket is megkapták a színház dolgozói.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr298001153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása