7óra7

Indul a művészeti támogatások utalása

Indul a művészeti támogatások utalása

2013. 07. 06. | 7óra7

A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 2012. december 11-én megkezdte annak a közel félmilliárd forintnak a folyósítását, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az úgynevezett II-es és VI-os kategóriába tartozó, mintegy 100 független előadó-művészeti szervezetnek ítélt oda.

Az idei költségvetési egyenleg tartását biztosító zárolások ellenére összesen közel félmilliárd forintot kapnak a II-es és VI-os kategóriába tartozó előadó-művészeti szervezetek. Az összes támogatott szervezettel a szerződéseket megkötötték, az első kifizetéseket megindultak. A szervezetek többségének, mintegy 80 pályázónak, 2012. december 12-én, további 17 szervezetnek december 14-én indítják a támogatási utalásokat. Egy szervezet esetében a kifizetés várhatóan a jövő évre csúszik. A kormány mindent megtesz azért, hogy 2013-ban lehetőleg az év első hónapjaiban megtörténjen a pályázatok kiírása, a kifizetésekre pedig mihamarabb sor kerüljön.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr667999423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása