7óra7

Homokpuzzle: szeretet után sóvárgó világ

Homokpuzzle: szeretet után sóvárgó világ

2013. 07. 06. | 7óra7

A Szkéné Színház, a FÜGE és a Vádli Alkalmi Színházi Társulás közös előadását március 24-én, április 2-án és 21-én is játsszák - olvasható a színház közleményében.

A kortárs bolgár szerzőnő különös címet viselő darabja lírai tragikomédia: Jana Dobreva a modern világról, az összezavarodott, szeretet után sóvárgó világról fest képet. A darabot Hadzsikosztova Gabriella és C. Nagy István fordította. A cím a szerző küzdelmére utal hősnőivel: az írónő végérvényesen szeretné elrendezni hősei életének morzsáit, hogy helyükre kerülhessenek a homokszemek, és ezáltal fordulatot vehessen életük iránya is. Az így összeállt puzzle talán választ adhat a nagy kérdésekre, például arra, hogy mi az élet célja, és melyik a helyes út, amennyiben van ilyen.

A történet szerint négy nő várakozik egy váróteremben. "Négy különböző karakter találkozik tele fecsegésekkel és elhallgatásokkal, mondanivalóval és csenddel. Négy nő vár. Várják Őt: a Férjet, az Apát, a Pszichoanalitikust vagy csak valakit, aki segíteni tud. És amíg várnak, megpróbálják megformálni a kérdéseiket a mennyhez és a földhöz" - olvasható az előadás ismertetőjében.

A színház közleménye szerint a Homokpuzzle erőssége a jól felépített dialógusaiban, valamint a történet váratlan fordulataiban áll. A szereplők lépésről lépésre fedik fel múltjukat, és szemünk láttára változik meg életük. Mindez remek játéklehetőséget nyújt a színészeknek.

Az előadásban négy olyan színésznő találkozik a színpadon, akik eddig még sohasem játszottak együtt: Bánsági Ildikó mellett, aki 1998 óta az Új Színház tagja, a két szabadúszó: Moldvai Kiss Andrea (korábban a Radnóti Színház tagja) és Simkó Katalin (korábban a Maladype és a Forte Társulat tagja), valamint az eddig főleg Szolnokon játszó, a budapesti közönség körében kevésbé ismert Jankovics Anna lép színre a produkcióban.

A darabot Király Attila állítja színpadra, akit főként színészként, koreográfusként ismerhet a közönség, de rendezett korábban már Békéscsabán és Kassán is.

>>> Homokpuzzle - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr728000937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása