7óra7

Hat bemutató idén a veszprémi Kabóca Bábszínházban

Hat bemutató idén a veszprémi Kabóca Bábszínházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Kabóca Bábszínház Székely Andrea igazgató megjegyezte: a Helyőrségi Klubban először hangzott el a Kabóca-nóta; nyáron költözött a bábszínház ebbe az épületbe, ahol az elmúlt hetekben alakították át a helyiségeket az intézmény szellemiségnek megfelelően.

Bejelentette: az évad a szeptember 20-23 között megrendezendő mesefesztivállal indul, melyen interaktív játékokkal, illetve a Helka című vízi bábszínházzal várják az érdeklődőket, és a fesztiválon tartja Teremtésmesék című lemezbemutató koncertjét Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó, énekes.

Október 7-én mutatja be a bábszínház a Pepita című babaszínházi előadást Vesztl Zsófia rendezésében, október 10-én pedig a Csató Kata rendezte Pöttöm Panna bábjáték felújított változatát.

2013. január 20-án A Holdkirály palotája című interaktív bábjátékot láthatja a közönség, melyet a Blattner-díjas Szívós Károly rendez, tervezője pedig a Jászai-díjas Orosz Klaudia, zenéjét az ugyancsak Jászai-díjas Novák János szerezte.

Jövő év március 10-én kerül sor a Hófehérke című klasszikus mese paravános bábjátékára; ahogy Székely Andrea megjegyezte: a közönségnek igénye van a paravános előadásokra.

Jövő áprilisban mutatják be a Gomboló című babaszínházi előadást, Karel Van Ransbeeck rendezésében; a darabot nemzetközi fesztiválon, a franciaországi Limus-ben játsszák először.

Meghívást kapott a Kabóca Belgiumba, Ausztriába, ott lesz a kecskeméti országos találkozón, a Minden Gyermek Konferencián és a TeARTrum fesztiválon - sorolta Székely Andrea.

Az igazgató szólt arról, hogy ebben az évadban, jövő nyáron rendezik meg a jubileumi, 20. Kabóciádét, amely idén új helyszínen, a Séd-völgyében várta a résztvevőket.

Idén a Kabóca külön bérletet ajánl az iskolásoknak, a kisiskolás és óvodáskorúaknak, közös bérletet a Petőfi Színházzal (utóbbi a Mirr Murr, a kandúr című előadással szerepel), valamint a Szaléziánummal.

A Szaléziánumban a Kabóca alakította ki a gyermekfoglalkoztatót, úgy, hogy az bábszínházi céloknak is megfeleljen; önálló, csak itt játszandó darabra is készülnek - mondta a sajtótájékoztatón az intézmény vezetője, Pálfi Judit.

Brányi Mária (Fidesz-KDNP), Veszprém alpolgármestere szerint az idei évad programja bizonyítja, hogy az új helyszínen, a Helyőrségi Klubban is lehet magas színvonalú munkát végezni.

Veszprém a "házhoz viszi" a gyermekkultúrát, hiszen a város egyik legnagyobb lakótelepén működik a Kabóca Bábszínház - jelentette ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr918000087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása