7óra7

Ha a Twilight megtörténne – Májlájt a Fészek Színházban

Ha a Twilight megtörténne – Májlájt a Fészek Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Májlájt - próba - Kiss Boglárka, Gallai Dávid, Cselle Gabriella, Sipos Veronika, Horváth Máté, Orosz Balázs A próbák során a társulat tagjai, Nyulassy Attila rendező vezetésével azzal a gondolattal játszottak el, hogy mi lenne, ha a regény valóban megtörténne. A Májlájt több szempontból is különleges előadás. Az alkotócsapat a tizenévesek körében oly nagy sikert arató Twilightot vette alapul – amit még soha, sehol nem adaptáltak színpadra –, a szövegkönyvet pedig a próbafolyamat során, együtt hozták létre, improvizációk, közös ötletelés és saját jelenetek alapján. A csapat mindvégig saját, a regényhez fűződő gondolataikból és élményeikből dolgozott, abból az alapvetésből kiindulva, hogy mi lenne, ha valóra válna regény - vagy ha életre kelne valakinek a képzeletében.

A bemutatóval a Fészek Színház tulajdonképpen új játszóhelyet is avat. A megszokottaktól eltérően ezúttal nem a stúdiószínpadon, hanem a színház előcsarnokában játszódik az előadás, felhasználva annak különleges terét, és az ebből adódó lehetőségeket. Az előadás látványának részét képezik a színház „Ha én vámpír lennék” jeligéjű fotópályázatára érkezett alkotások is.

„Ez nem a Twilight, de mi lenne, ha megtörténne? Persze tudjuk, hogy nem lehet, hogy vámpírok nem léteznek, de el is hisszük? Mi lenne, ha mégis? Hiszen titkon, vagy nem titkon mindannyian vágyunk valamilyen kitalált világba, vagy épp a saját kitalált világunkba. Ahol minden szabad, ahol nincs szabály, ahol bármi megtörténhet, ahol bármikor átíródhatnak a történetek, ahol mindig minden úgy történhet, ahogy mi elképzeljük. Ahogy én elképzelem – de mennyi én van? Képzeljük el, hogy mindenki elképzeli, de ez a sok képzelet, hogy valósul meg?” – áll az előadás színlapján.

„Bella nem akart vámpír lenni, fel sem merült benne a lehetőség, azt se tudta, hogy léteznek – világéletében cinikusan kezelte a csodákat, zárkózott volt és antiszociális. Egy napon aztán mégis úgy dönt, hogy hisz bennük. Vagy elhitetik vele? Vagy csak hinni akar, mert szerelmes? Mondhatjuk azt, hogy ez egy lányregény, egy szőke hercegre váró tinédzser meséje. De a meséknek mindig van valóságalapjuk, ezúttal talán az, hogy vámpírok léteznek. Léteznek mióta az emberi képzelet kitalálta őket, itt élnek közöttünk, itt élnek bennünk és csak arra várnak, hogy feltámadhassanak. Már alkonyodik.”

Az előadás szereplői: Sipos Veronika, Orosz Balázs, Cselle Gabriella, Horváth Máté, Kiss Boglárka, Gallai Dávid. A látványt a jelmezeket is készítő Jendrics Anikó, és a produkció rendezője, Nyulassy Attila tervezte.

A bemutató után áprilisban még kétszer, 16-án és 27-én, illetve májusban is kétszer tekintheti meg a közönség az előadást.

_További információk:_

http://cziczo.hu/feszekszinhaz
http://facebook.com/feszekszinhaz
http://feszekszinhaz.blog.hu

A Májlájt fotópályázatról részeletesen:

http://feszekszinhaz.blog.hu/2012/03/26/eredmenyhirdetes_majlajt_fotopalyazat

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr758000859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása