7óra7

Gyermekregény homokrajzokkal

Gyermekregény homokrajzokkal

2013. 07. 06. | 7óra7

Gyermekek forradalma - Hunyadkürti György

A Gyermekek forradalma szerzőjéről, Oláh Gáborról méltatlanul keveset tud az olvasó, pedig jelentős tehetség volt, a huszadik század első évtizedeinek ő is klasszikusa, irodalmunk története egyik szakaszának számottevő szereplője. Az újabb magyar irodalom című kötetében így ír róla Várkonyi Nándor: „Egyéniségében, vagy inkább magatartásában van valami, ami Vajda Jánosra emlékeztet. Mindketten szertelenek és romantikusok; folytonos vihar fényárnyék-világában élnek.”

Hunyadkürti György a versek mellé megnyerte a világhírű homokrajzoló Cakó Ferencet, hogy készülő, harmadik verses estjéhez készítsen homokanimációkat. Cakó világhírű művésze a műfajnak, különleges és egyedi élmény, ahogyan szórja az írásvetítő üveglapjára a homokot, és ujjaival firkálni kezdi a szemcsés fény-rajzlapot, és ezzel illusztrálja az elhangzó szöveget.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr968003751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása