7óra7

Fülemüle - Debreceni bábszínpadon az Andersen-mese

Fülemüle - Debreceni bábszínpadon az Andersen-mese

2013. 07. 06. | 7óra7

A produkció bemutatójára 2012. november 18-án, vasárnap délelőtt 10 órakor kerül sor. Az előadást Rumi László rendezi, a bábok és kosztümök tervezője Bodor Judit, a szcenikus Grosschmid Erik. Az előadás szereplői: Hajdú Péter, Hell Krisztina, Herczeg Zoltán, Megyeri Béla, Nagy Mónika, Nagy Viktória, Telenkó-Oláh Tímea, Reschofsky György.

A fülemüle

"Kínában, ezt ugye Ti is tudjátok, a császár is kínai, s a császár udvari emberi is egytől egyig kínaiak. A császár palotája olyan gyönyörű volt, hogy csodájára járt az egész világ, drága porcelánból rakták a falait, ami olyan törékeny volt, hogy csak nagy vigyázva nyúlhattak hozzá. Kertjében csodálatos virágok nyíltak: a legszebbeken ezüstcsengettyűk hintáztak, s megcsendültek, ha valaki arra ment. A palota mellett húzódott egy hatalmas erdő, melyben egy édes hangú fülemüle énekelt, de olyan gyönyörűen, hogy a világ minden tájáról odagyűltek a kíváncsiak, hogy meghallgassák az énekét."

"A császárnak is kicsordult a könnye a kis fülemüle csodálatos énekére. Öröm és büszkeség töltötte el, egészen addig, amíg a japán császártól ajándékba kapott, rubinttal, gyémánttal ékesített madármasina hangját meg nem hallotta. Ezután az igazi fülemülét száműzték a kínai császár birodalmából, hanem egy este a fölhúzható fülemülében kattant valami, és elnémult. A császár ágynak esett bánatában, s érezte, hogy csupán régi kis madara hangja tudná meggyógyítani."

„Egyszer volt, hol nem volt, szép csendesen éltem
kint a tengerparton, a császár kertjében.
Fülemüle vagyok, dal a mesterségem,
csak vártam a hajnalt, nem volt semmi vétkem.
De egyszer egy napon kalitkába zártak,
mert a palotában énekemre vágytak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr977999607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása