7óra7

Fesztiváldíj a kolozsvári magyar színiegyetemistáknak

Fesztiváldíj a kolozsvári magyar színiegyetemistáknak

2013. 07. 06. | 7óra7

Bíró József osztályának 10 című előadása a Radu Afrim, Florin Fieroiu, Radu Macrinici, Virginia Mirea és Marius Rizea alkotta zsűri által odaítélt legjobb társulat díján kívül a lözönségdíjat is elnyerte. A produkciót a jászvásári Nemzeti Színház meghívta októberi évadnyitó előadásként.

10

A díjak értékét tovább növeli, hogy a fesztivál történetében csoport kategóriában soha nem nyert magyar nyelvű produkció, egyéni kategóriában is csak egyszer (2009-ben a szintén intézetünkben végzett Benedek Ágnes kapta a legjobb színésznő díját) - írja tudósításában az Erdély ma portál.

"(...) [A] növendékek (...) a komplett színésztechnikai skálát kotta szerinti fegyelmezettséggel tálalják, teszik mindezt olyan kitett szemtelenséggel, hogy a boncasztalra kerülő formák találóan komponált koncertszerűsége önfeledten kalauzol minket a nevetőizom-átmozgatás kalandos sűrűjébe" - írtuk az előadásról szóló, Kolozsvár's Got Talent című kritikánkban

Az előadás alkotói és szereplői: Albert Júlia, Ábrahám Ágnes, Bíró Krisztina, Daróczi Noémi, Imre Éva, Sigmond Rita, Simó Emese, Marosán Csaba, Molnár Bence és Vatány Zsolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr178000059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása