7óra7

Erdélyi magyar színészek is jelöltek a román színházi díjakra

Erdélyi magyar színészek is jelöltek a román színházi díjakra

2013. 07. 06. | 7óra7

Az UNITER kedden jelentette be, hogy előzsűrizés alapján kik azok a rendezők és színészek, melyek azok az előadások, amelyek különböző kategóriákban a legrangosabb romániai színházi díjakért versengenek.

Hedda Gabler - Hatházi András, Kézdi Imola

A szakmai szervezet által felkért kritikusok Kézdi Imolát, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésznőjét a legjobb női főszereplő díjra javasolták a Hedda Gabler című előadásban (kritikánk itt) nyújtott alakításáért. Az ugyanebben a darabban játszó Györgyjakab Enikő versenyben van a legjobb női mellékszereplő kategóriában, ő Elvstednét alakította az Andrei Şerban által színpadra állított Ibsen-műben. Ugyanebben játszik Hatházi András, akit a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában javasolták díjra Brack bíró színpadi megformálásáért.

A legjobb férfi mellékszereplő kategória másik magyar nemzetiségű jelöltje Bányai Kelemen Barna, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, ő a Sebestyén Aba által rendezett Bányavakság című darabban (kritikánk itt) a rendőr Florin alakításával vívta ki az előzsűri elismerését.

Bányavakság - Bányai Kelemen Barna

Az elismeréseket az UNITER-gála keretében adják át minden évben.

Az esemény helyszínéül a szervezők az idén a híres Fellner és Helmer bécsi építészek által tervezett Jászvásári Vasile Alecsandri Nemzeti Színház épületét választották, amelyet nemrég újítottak fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr197998977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása