7óra7

Elkezdődtek a szerződtetési tárgyalások a Nemzetiben

Elkezdődtek a szerződtetési tárgyalások a Nemzetiben

2013. 07. 06. | 7óra7

Nemzeti Színház A színház jelenlegi 40 szerződtetett színésze közül a leendő igazgató mindenkivel külön-külön, négyszemközt találkozik. A megbeszélések arról szólnak, hogy Vidnánszky Attila az ősztől induló évadban számít-e a művészek munkájára vagy nem - értesült az MTI a leendő igazgató környezetéből. Az előadóművészeti törvény értelmében a színészeket március 1-jéig kell erről tájékoztatni, a jövő évadra szóló szerződéseket pedig április végéig kell megkötni (a március végéig közölt részletes ajánlatra a művészeknek április végéig kell választ adni).

Az MTI tudomása szerint a szerződtetési tárgyalások három napig tartanak, szerdán tíz színésszel találkozott Vidnyánszky Attila, mindegyikükkel szakmai beszélgetés zajlott. Mind a tíz esetben közölte az igazgató, hogy számít-e a színész munkájára. Három lehetőség volt: az új igazgató kész a közös munkára, a színész erre igennel és nemmel felelhetett, valamint az, ha a leendő vezető nem szeretne együtt dolgozni a színésszel - mind a három esetre volt példa a szerdai tárgyalásokon.

Az MTI értesülése szerint ugyan a szerződtetés lezárultának legvégső dátuma április vége, várhatóan hamarabb kiderül, hogy ki marad, és ki távozik a Nemzeti Színház társulatából, hiszen sem az igazgatónak, sem a színészeknek nem érdeke, hogy túl sokáig húzódjon az egyeztetés.

Vidnyánszky Attila az elmúlt időszakban végignézte a színház műsoron lévő összes előadását, ennek nyomán kezdte meg a szerződtetési tárgyalásokat. Az MTI tudomása szerint van olyan előadás, amelyet repertoáron tartana, de hogy mi lesz műsoron a jövő évadban, az alapján dől el, ki marad a társulat tagja.

Hárman jelezték már korábban, hogy az igazgatóváltást követően távoznak a Nemzeti Színháztól: Kulka Jánosról, László Zsoltról és Péterfy Boriról tudható, hogy a jövő évadtól máshol folytatják pályájukat.

Az MTI információi szerint három színész biztosan érkezik a debreceni színházból az új igazgatóval a Nemzeti társulatába: Trill Zsoltot, Szűcs Nellit és Ráckevei Annát a jövő évadtól kötheti szerződés a teátrumhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17999085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása