7óra7

Egy világot meghódító szerelem története – A szív hídjai az Óbudai Társaskör kertjében

Egy világot meghódító szerelem története – A szív hídjai az Óbudai Társaskör kertjében

2013. 07. 06. | 7óra7

A történet, amely 1965-ben, egy amerikai kisvárosban játszódik, a magyar közönség előtt nem ismeretlen. Robert James Waller regényének közismert filmváltozatában, a Madison megye hídjaiban Clint Eastwood és Meryl Streep tette emlékezetessé a romantikus sztorit. A két főszereplő: egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon, és egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hídjairól. A bonyodalmat pedig egy véletlen találkozás okozza, amelyből megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott – még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét. Lehetséges ez?

A szív hídjai olvasópróba - Szamosi Zsófia, László Zsolt, Udvaros Dorottya

„Néhanapján előfordul, hogy egy lebilincselő történet úgy elbűvöl bennünket, akárcsak egy finom művű ékszer, és bőségesen kárpótol mindennapi, közhelyszerű olvasmányainkért. Ilyen könyv a Madison megye hídjai” – írta a regény megjelenésekor, 1992-ben az Indianapolis News című lap. „A mű emlékeztet rá, hogy a szerelem van olyan erős, mint a remény... Tudatosítja bennünk azt, amit lelkünk mélyén mindig is sejtettünk” – fogalmazott a Los Angeles-i Daily News recenzense, magyarázatot adva arra, miért szerepelt hosszú ideig a bestseller-lista élén a kötet. A szerzőnek ez volt az első megjelent regénye, amellyel rögtön elnyerte az Abby-díat, és műve meghódította először az Egyesült Államokat, majd – immár a moziváltozattal együtt – az egész világot. A könyv szerepel a 20. század legkelendőbb műveinek listáján, világszerte több, mint 50 millió példányt adtak el belőle.

A regényből Zöldi Gergely készített színházi adaptációt, a további szerepekben Szamosi Zsófia és Chován Gábor lép színpadra. Az előadás dramaturgja Radnai Annamária, rendezője Novák Eszter. A közönség első alkalommal június 29-én, a budapesti nyár egyik klasszikus játszóhelyén, az Óbudai Társaskör kertjében (rossz idő esetén a nagyteremben) láthatja az előadást.

A darab 2013. őszétől a Belvárosi Színházban látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657998367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása