7óra7

Egy újabb Ray Cooney-darab a Madách Színházban

Egy újabb Ray Cooney-darab a Madách Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

1x3 néha 4 avagy Egyszerháromnéhanégy "A szerző fergeteges komédiájának bemutatójával az a célunk, hogy a nézők nevessenek az élet abszurditásán, amely néha képtelen helyzeteket szül. Nevessenek saját magukon, tudják magukat iróniával szemlélni és tudjanak örülni az életnek" - fogalmazott Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A teátrum Ray Cooney sokadik darabját tűzi műsorra. A szerző Páratlan páros című színművét már 890 alkalommal játszották, a Páratlan páros 2. eddig 200 előadást élt meg. "Cooney jól ismert és szeretett szerző, aki tudja az ősi komédiázás fogásait és trükkjeit, bohózatait nem könnyű eljátszani. Egyszerre kell hozzá a virtuóz színészet és bizonyos lélekismeret, életismeret és emberismeret" - sorolta Szirtes Tamás. A darabot Szente Vajk állította színpadra, aki ezzel debütál rendezőként a Madách nagyszínpadán.

Szente Vajk az MTI-nek elmondta: Szirtes Tamás társrendezőjeként dolgozott már a Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston Én, József Attila (Attila szerelmei) című darabban.

"Alaposan felkészültem a próbákra, a szövegkönyvbe előre mindent bejegyeztem, de sok minden a próbafolyamat során fog kiderülni. Terveim szerint mobilis leszek, és ha kell, változtatni fogok elképzeléseimen. A színészeknek tíz-tizenöt százalékban szabad kezet adok egy-egy karakter vagy jelenet megformálásában" - tette hozzá a rendező.

Nagy Sándor színész a bohózatban egyszerre három ember bőrébe is belebújik, hol egy szobafestőt, hol egy arisztokratikus polgárt, hol pedig egy tájszólással beszélő parasztfiút fog alakítani.

A darabban szerepel még Magyar Attila, Székhelyi József – ő tizenhét év után tér vissza a Madách színpadára –, Oroszlán Szonja, Balla Eszter, Sándor Dávid, Pusztaszeri Kornél, Tóth Enikő és Szerednyey Béla. Utóbbi három már több Ray Cooney-darabban játszott.

A kétrészes bohózatot május 25-én mutatják be a Madách Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr558000869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása