7óra7

Egy őrült naplója - monodráma-premier Sepsiszentgyörgyön

Egy őrült naplója - monodráma-premier Sepsiszentgyörgyön

2013. 07. 06. | 7óra7

Egyszerű a történet: kisszerű létezésének és elérhetetlen vágyainak szorításában egy ember megőrül. Akár mi is lehetnénk, ha nem óvakodnánk talán túlságosan is attól, hogy a normális és az abnormális között húzódó vékony határ közelébe merészkedjünk. Gogol klasszikusa a világirodalom egyik legmegrendítőbb vallomása az emberről, aki a társadalmi kötöttségek és a személyiség ellenőrizhetetlen vágyainak harcában alulmarad.

Mátray László így vall előadása kapcsán: „Sétálva az utcán, sokszor megakad a tekintetem egy-egy arcon... Minden városban vannak ilyen közismert »félkegyelmű« emberek, akik valahogy annyi mélységet hordoznak magukban. Vajon milyen élet van mögöttük? Tudom, hogy soha nem fogok megtudni róla semmit, de elmegy mellettem, és nyomot hagy az életemben... Ezeknek az egyszerű embereknek a lelkivilágából próbálok megragadni valamit Gogol szövege által.”

Az előadás elkészítésében Mátray László munkatársai Bocsárdi László (művészeti tanácsadó), Márton Imola és Nagy B. Sándor (dramaturgiai munkatársak), Barabás Zsolt (fotó- és videómunkák), Dobra Mária Magdolna (súgó) Veress Zsóka (ügyelő), Vargha Zsolt (világosító) és Bitai Csanád (hangosító) voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657999727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása