7óra7

Döntés három előadó-művészeti pályázatról

Döntés három előadó-művészeti pályázatról

2013. 07. 06. | 7óra7

A tárca évente meghirdeti előadó-művészeti pályázatait, 2012-ben az úgynevezett VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására, a II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok támogatására és a Kiemelt művészeti célok támogatására, zenekarok és énekkarok számára kiírt pályázatokat.

A Színházművészeti, a Táncművészeti és a Zeneművészeti Bizottság döntési javaslata alapján három előadó-művészeti pályázat eredményéről döntött Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására meghirdetett 2012. évi Emmi-pályázat színházművészeti szervezetek kategóriájában benyújtott pályázatokra a tárca összesen 226,1 millió forint támogatást ítélt meg.

Tevékenységének ez évi támogatására Pintér Béla és Társulata például 32,8 millió, a Szputnyik Hajózási Társaság 21 millió, a Stúdió K Színház 20,5 millió, a Maladype Színház 16,9 millió, a Tünet Kulturális Társaság 11,7 millió, a HOPPart Társulat 10,9 millió, a Krétakör Műhely 9,9 millió, a TÁP Színház 8,9 millió, a KOMA Társulat 8,5 millió, a Káva Kulturális Műhely 8 millió, míg a Nézőművészeti Kft. 2,2 millió forint támogatást kap.

A VI. kategóriába tartozó független színházak közül infrastrukturális támogatásként a Mu Színház Egyesületnek 35 millió, a Szkéné Színháznak 23,5 millió, a Maszk Egyesületnek, a Zsámbéki Színházi Bázisnak és a FÜGE Produkciónak 14,5-14,5 millió, a Műhely Alapítványnak pedig 10,5 millió forintot ítélt meg a tárca az ezen a pályázaton kiosztott 206,95 millió forintból.

A VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak egyedi-speciális kategóriája számára összesen 15,8 millió forintot különítettek el, többek között a Duna Táncműhely (6 millió) vagy a Baltazár Színház (4 millió) 2012. évi tevékenységének támogatására.

Összesen 211,9 millió jutott a VI. kategóriába sorolt táncművészeti szervezetek pályázataira, ebben a kategóriában a Közép-Európa Táncszínház 26 millió, Bozsik Yvette Társulat 23 millió, a Forte Társulat és az Artus Társulat 22,5-22,5 millió, a Frenák Pál Állandó Társulat 18 millió, a Szegedi Kortárs Balett 17 millió, a Duda Éva Társulat 9 millió, a Badora Társulat és a Budapest Táncszínház 8-8 millió, a TranzDanz 4,5 millió, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat pedig 3 millió forint támogatásban részesül.

A VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására meghirdetett pályázat eredményei, kategóriák:
I. színházművészet II. táncművészet III. infrastruktúra IV. egyedi-speciális

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577999917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása