7óra7

Döntés a szabadtéri és nemzetiségi színházak idei támogatásairól

Döntés a szabadtéri és nemzetiségi színházak idei támogatásairól

2013. 07. 06. | 7óra7

A színházak a pénzt művészeti programjuk támogatására, elsősorban új produkcióik létrehozására, valamint működéssel kapcsolatos költségeik fedezésére használhatják fel - olvasható a Nemzetierőforrás-minisztérium (Nefmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának közleményében.

Mint írták, az eredményeket a Nefmi továbbítja a Belügyminisztériumnak, amely a támogatási összeget elutalja az önkormányzatoknak.

A szabadtéri színházak összesen 218,5 millió forint támogatást kapnak. A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. 28 millió forint, a Gyulai Várszínház 57 millió forint, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza 55 millió forint, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház - Kőszegi Várszínház 15 millió forint, a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. 42 millió forint, a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. - Szentendrei Teátrum 10,5 millió forint, a Balatonföldvári Szabadtéri Színház - Összpróba Alapítvány 5 millió forint, az Agria Játékok Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 6 millió forint támogatásban részesül.

A nemzetiségi színházak részére összesen 68 millió forint támogatást ítéltek meg. A Magyarországi Szerb Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 28 millió forint, a Regionális Színház Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft - Cervinus Teátrum 22,5 millió forint, Karaván Művészeti Alapítvány 7,6 millió forint, Cinka Panna Cigány Színház Közhasznú Alapítvány 3,6 millió forint, a Hókirálynő Egyesület 0,8 millió forint, a Romano Teatro Kulturális Egyesület 2,5 millió forint, a Vertigo Szlovák Színház pedig 3 millió forint támogatást kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr518000701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása