7óra7

Díjátadó a Magyar Színház évadzáróján

Díjátadó a Magyar Színház évadzáróján

2013. 07. 06. | 7óra7

Őze Áron, miután megtartotta évad végi beszédét, színpadra szólította Iglódiné Fábry Zsuzsát, aki 2011 óta adja át az Iglódi Istvánról elnevezett emlékgyűrűt. Ebben az évben Auksz Évát díjazta, akire Fábry Zsuzsa szerint a négy éve elhunyt színész-rendező, a színház korábbi igazgatója fogadott lányaként tekintett.

A Főnix-díjat 2003 óta ítélik oda: ebben az évadban a társulat titkos szavazása alapján egy férfi és egy női főszereplőt díjaztak, a vezetőség pedig a színház egy munkatársának szavazhatja meg a díjat. 2013-ban Őze Áron Holecskó Orsolyának, Horváth Illésnek és Szabó Juliannának, a férfi varroda vezetőjének adta át a Dombi Lívia iparművész által készített üveg főnixmadarat.

A Farkas-Ratkó díjat idén ismét színházunk művészének adták át: a vándorgyűrűt váltakozva hol a Nemzeti Színház, hol a Magyar Színház társulatának színésze kapja. Az 1884 óta kiosztott elismerést ebben az évadban Fillár István vehette át.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577998341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása