7óra7

Csányi Sándor a Thália új művészeti vezetője

Csányi Sándor a Thália új művészeti vezetője

2013. 07. 06. | 7óra7

Litkai Gergely az évad végével leköszön a Thália Kabaré művészeti vezetéséről, a feladatköreit a továbbiakban Csányi Sándor általános művészeti vezetőként látja el. Litkai Gergely azonban nem hagyja el teljesen a Tháliát: az általa életre hívott Független Thália Projektnek továbbra is aktív szervezője marad. A 2013/2014-es évad tervét Bereményi Géza ügyvezető igazgatóval együttműködve már az új művészeti vezető állította össze.

Szombathy Gyula (hátul) és Csányi Sándor A tanú című előadásban

Csányi Sándor elképzelései között szerepel, hogy a Thália Színház nagyszínpadi repertoárját a jövőben úgy alakítsák ki, hogy az igényes szórakozásra vágyó nézők igényeihez igazítva, és a színház saját művészeire, azok karakterére fókuszálva válasszák ki a darabokat. Szeretné a század eleji színházak hangulatát visszahozni a Nagymező utcába - klasszikus darabok, klasszikus díszlettel, korabeli jelmezekkel. Olyan színházat szeretne, ami minden egyes alkalommal elvarázsolja a nézőt.

Az új évadban több újdonság, és a már futó darabokat érintő változás is lesz. Marc Camoletti Boeing, Boeing című darabja nyitja a sort Réthly Attila rendezésében, ami a legtöbbet játszott francia vígjáték, igazi vérbő komédia. Ezt követi Robert Dubac A férfiagy című darabja, amelynek rendezője Szirtes Tamás, szereplője pedig Csányi Sándor. Az előadás a stand up és a monodráma tulajdonságait egyesíti, de tartalmasabb, mint egy stand up és szórakoztatóbb, mint egy monodráma. Majd Ivan Kušan a Balkán kobra című darabja következik Tasnádi István átiratában, amit Rusznyák Gábor rendez, és ami Kusturica világát hozza a Nagymező utcába. Ezt az Éden földön követi, a magyar Maugli története a Ghymes zenéjével, Bozsik Yvette rendezésében. Az évad két utolsó bemutatója a Kincsem, avagy a csodakanca Bereményi Géza tollából - egy 19. századbeli szerelmi háromszög, a hazai versenylósport fénykorából és végül Béres Attila rendezésében Molnár Ferenc Liliomja - a legtöbbet játszott magyar színpadi szerző legismertebb darabja zárja a sort.

A tanú című darabba beáll Szabó Győző és Pindroch Csaba, akik ezentúl, Molnár Piroskával és Mohai Tamással együtt a Thália Színház művészeinek körét bővítik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237998543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása