7óra7

Britten-operát mutat be a Magyar-Angol Opera társulata

Britten-operát mutat be a Magyar-Angol Opera társulata

2013. 07. 06. | 7óra7

A Magyar-Angol Opera újonnan alapult operatársulat, amely első alkalommal Benjamin Britten A csavar fordul egyet című operáját mutatja be. A művet Henry James azonos című regénye alapján komponálta a szerző. A hét szereplőre írt, izgalmas szellemtörténet gazdag zenei élményt biztosít. Korábban már látható volt az opera Magyarországon is, azonban eredeti, angol nyelven most kerül először színre itthon. Az előadás érdekessége továbbá, hogy Philip Doghan, aki az Előszót énekli, személyesen is találkozott Benjamin Brittennel, amikor a Királyi Operában gyermekként énekelt a zeneszerző egyik művében.

A csavar fordul egyet

Az előadásokra a budapesti Holdvilág Kamaraszínházban kerül sor, 2012 júniusában. A belépőjegyek eladásából származó, teljes bevétel összegét az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak ajánlja fel a társulat, abban a reményben, hogy a produkcióval egyben felhívják az emberek figyelmét az alapítvány fontos tevékenységére.

A Magyar-Angol Opera elsődleges céljai között szerepel, hogy angol operákat mutasson be a magyar közönség előtt eredeti nyelven, illetve magyar operákat az angol közönséghez ugyancsak eredeti nyelven ismertessen meg; hogy alkalmat biztosítson fiatal magyar és angol énekesek nemzetközi bemutatkozására, előadói tapasztalataik bővítésére, továbbá gyermekeket segítő alapítványok támogatása Magyarországon és az Egyesült Királyság területén.

"Hiszünk benne, hogy ez a vállalkozás értékes lehetőségeket kínál majd Magyarország és Anglia művészei számára, hogy a két ország kulturális kapcsolatait erősítsék" – írja a premierről szóló közleményében a Magyar-Angol Opera.

A csavar fordul egyet (The Turn of the Screw) című operában Sarah Gabriel (Egyesült Királyság), Marie Degodet (Franciaország), Jennifer Clark (Egyesült Királyság), Emily Vine (Egyesült Királyság), Farkas Lívia (Magyarország), Zachary Devin (USA) és Philip Doghan (Egyesült Királyság) énekel. Az előadás rendezője a Covent Gardenben, az Angol Nemzeti Operában és a Királyi Operában is dolgozó Daisy Evans. Vezényel: Kaposi Gergely. Közreműködnek a Magyar Állami Operaház Zenekarának tagjai.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr648000657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása