7óra7

Bozsik Yvette a támadások miatt nem vállalja a Trafó vezetését

Bozsik Yvette a támadások miatt nem vállalja a Trafó vezetését

2013. 07. 06. | 7óra7

Bozsik Yvette Bozsik Yvette július 1-jén vette volna át a IX. kerületi intézmény vezetését, azonban időközben Tarlós István főpolgármestert arról tájékoztatta, hogy nem kívánja betölteni a munkakört.

A táncművészhez kötődő alapítvány közleményében az áll, hogy Bozsik Yvette-nek "nem áll módjában elfogadni" a Trafó ügyvezetői posztját. Mint írták, "az érdemes és Kossuth-díjas művész szerint pályázatának beadása pillanatától kezdődően az őt érő személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása a rá váró munka ellehetetlenüléséhez vezetett, a hazai és a nemzetközi művészeti közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása pedig méltatlan helyzetet állított elő".

Kitértek a február közepén tartott Trafó - Hálózatba kötve konferenciára is, amelynek szervezői és felszólalói "a minimálisan elvárható bizalom helyett mindent megtettek annak érdekében, hogy bizonygassák vezetői alkalmatlanságát, és ezzel a Trafó megszüntetését vizionálják". A táncművész szerint bírálói "a független civilek álarcában" támadták, miközben a pályázaton vesztes előző vezető támogatói között volt olvasható néhányuk neve, és többen munkakapcsolatban álltak a Trafóval.

Bozsik Yvette mélységes sajnálatát fejezi ki mindazon együttesek és alkotók felé, akik bizalmukkal támogatták, és azon művészek felé is, akik reménykedtek egy nyitottabb, sokszínűbb, együttműködőbb Trafó létrehozásában - olvasható a közleményben.

Kedden Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust "egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön".

Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: a művészt "kicsinálták", mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát. A városvezető szólt arról is, hogy noha az intézményt jelenleg a régi igazgató viszi, a vezetői posztra szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.

Kapcsolódó:

>>> Tarlós István szerint Bozsik Yvette-et megfélemlítették >>> Felajánlotta lemondását Bozsik Yvette

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr628000961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása