7óra7

Borka Mumusföldön - Pálfi Kata gyerekdarabja az Ódry Színpadon

Borka Mumusföldön - Pálfi Kata gyerekdarabja az Ódry Színpadon

2013. 07. 06. | 7óra7

A MaNNa és a Színház- és Filmművészeti Egyetem közös produkciójában április 5-én délután 3 órakor mutatja be az Ódry Színpad Pálfi Kata: Borka Mumusföldön avagy ki nem akar mumus lenni című zenés-bábos kalandját 6-100 éves gyerekeknek.

Borka Mumusföldön - Pálfi Kata

Az új magyar gyerekdarab írója és egyben főszereplője is Pálfi Kata, rendezője Fige Attila negyedéves bábrendező hallgató. Az előadásban a negyedéves bábszínész osztály tagjai, Fehér Dániel e.h. és Ivanics Tamás e.h. is részt vesznek. A díszleteket, a jelmezeket és a bábokat Miareczky Edit tervezte, Bodor Blanka és Szabó Tamás segítségével, a dramaturg Vécsei Anna e.h. Az előadás dalait Nyitrai László írta zongorára. Nem szokványos gyerekdallamokat hallhatnak a nézők, hanem fülbemászó, modern muzsikát, amelyben különböző műfajok keverednek. A fenyegető játékok dala a Kacat-hegyen például a vudu szertartások zenéjét idézi fel metállal ötvözve.

Pálfi Kata az MTI-nek elmondta, hogy a rendező kezdeményezésére írta meg Hajnal Borka kalandjait, a rossz és pimasz kislány karakterét azonban közösen formálták meg a rendezővel és Fehér Dániel bábművésszel. "Dorkát végig a kezemben tartom, és néha bábozom is vele. Most szembesültem igazán azzal, hogy a bábozás milyen nehéz műfaj, elképesztő koncentrációt és kézügyességet igényel. Az apró mozdulatok rengeteget számítanak, ha egy kicsit máshogyan biccen a feje, akkor »megdöglik« a báb és kipukkan a varázslat" - fejtette ki Pálfi Kata.

"Az előadást ajánljuk minden gyereknek, és a gyerekeket jobban megérteni vágyó felnőttnek!" – mondják az alkotók. Az előadás április 12-én és 22-én is látható az Ódry Padláson!

>>> Borka Mumusföldön - színlap, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr698000879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása