7óra7

Bilozub: Metamorfózisok a Vojtina Bábszínházban

Bilozub: Metamorfózisok a Vojtina Bábszínházban

2013. 07. 06. | 7óra7

A megnyitóra február 14-én délután 1 órakor kerül sor. A kiállítást megnyitja: Dr. Király Nina Jászai-díjas színháztörténész.

"A költészetnek is lehet színháza. Az Olekszandr Bilozub által teremtett látványvilág ilyen. Lírai, allegorikus, jelképekkel megszólaló képköltészet. Terei és formái is képesek metamorfózisra. Képi hangsúlyok – szándékok – tulajdonságok – gesztusok segítik a látványban megtestesülő átváltozások sorát, a képi metaforák teljességét. A létidő örökkévalósága és az ideiglenesség egyidejű jelenléte adja színpadképeinek egyediségét és ugyanakkori egyetemességét" – áll a színház kiállításról szóló közleményében.

Bilozub egy évtizede meghatározó alkotótársa – ahogy ők fogalmaznak: "művészi ikertestvére" Vidnyánszky Attilának. Vidnyánszky szerint Bilozub alkotótársa "az álomlátásban"; mint mondja, költői-színházi eszményeit színpadképben jelenleg ő fejezi ki leginkább.

A kiállítás 2013. február 14-től április 14-ig látogatható (hétfőtől péntekig: 9-17 óráig, szombat-vasárnap: 9-12 óráig).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr907999097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása