7óra7

Bata Éva kapta a Ruttkai-emlékgyűrűt

Bata Éva kapta a Ruttkai-emlékgyűrűt

2013. 07. 06. | 7óra7

A Vígszínház társulatának egykori tagja emlékére alapított díjat minden évben, születésnapjának előestéjén, december 30-án adja át Ruttkai Éva lánya, Gábor Júlia annak a színésznek, aki abban az évben a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.

Vénusz nercben - Bata Éva

Ruttkai Éva 2012-ben lenne 85 éves. A Vígszínház nagy szeretettel emlékezik a legendás művésznőre, és hűséggel ápolja hagyományait. Ennek jele ez a díj is, mellyel 25 éve jutalmazzák a társulat kiválóságait.

Idén Bata Éva színészi munkáját, játékát, és A lovakat lelövik, ugye? illetve a Vénusz nercben című előadásokban nyújtott alakításait ismerte el ezzel a díjjal a társulat. A Vígszínház fiatal tehetsége a Hegedűs a háztetőn a Rómeó és Júlia A dzsungel könyve a Punk Rock és a Billy világa című előadásokban is látható, és új bemutatójára, A hetvenkedő katonára készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr67999347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása