7óra7

Az Emmi süket és nem fizet

Az Emmi süket és nem fizet

2013. 07. 06. | 7óra7

A Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) ismét az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) kényszerült fordulni a 2012. (!) évi működési pályázatok zárolás alól feloldott összegének kifizetése miatt – áll a szervezet kiadott közleményében. Mint ismeretes, a VI. kategóriába sorolt független előadó-művészeti szervezetek működési pályázatairól a tavalyi évben példátlanul későn, 2012. szeptember végén született döntés, melyet nagyon hamar egy másik is követett: döntés az elnyert összegek egyharmadának zárolásáról. A Szövetség több esetben jelezte mind a minisztérium, mind a nyilvánosság felé, hogy a késlekedés és zárolás a független színházi és táncszféra ellehetetlenüléséhez vezet.

A FESZ örömmel vette, hogy december végén a minisztérium lehetővé tette a zárolt összeg feloldását és 2013. elejére ígérte a kifizetést. Bár az ide vonatkozó szerződésekben legkésőbb március 26., illetve 27-i kifizetési dátum szerepel, az érintett társulatok sem a szerződés szerinti összegeket, sem magyarázatot nem kaptak a mai napig arra, miért és mennyivel csúszik a 2012. évi működésüket fedező pénzösszeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37998781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása