7óra7

Az emberi kapcsolatok titka, misztikuma és megfejthetetlensége – A Napsugár fiúk

Az emberi kapcsolatok titka, misztikuma és megfejthetetlensége – A Napsugár fiúk

2013. 07. 06. | 7óra7

A Napsugár fiúk - Benedek Milós, Gálvölgyi János A szívhez szóló, ugyanakkor mulatságos történet két főhőse Willie Clark és Alfred Lewis az amerikai varieté híres párosa, akiket mindenki a Napsugár fiúk néven ismer. A komédiás-pár egyik tagja, Alfred úgy határoz, hogy nyugdíjba vonul, ezzel azonban nemcsak a saját sorsáról, hanem Willie-éről is dönt. A szakítás után 11 évvel nagyszabású televíziós műsor készül, amelyben újra akarják éleszteni a híres duót. Ekkor indul a darab, amelyben a több mint tíz éve egymással szóba sem álló színészpár ismét találkozik.

Mint Szirtes Tamás rendező a darab kapcsán korábban az MTI-nek megjegyezte, a közönség mindig is szerette a színházi párokat, akiknek jellemzője volt, hogy egymás nélkül nem léteztek. A Napsugár fiúk arról szól, mi történik, amikor egyikük úgy gondolja, hogy ezt az egységet megbontja. "Ennek a drámája nagyobb, mint egy házasság felbomlása" - mondta, kiemelve, hogy csak aki színházban dolgozik, az tudja, milyen mély és titokzatos kapcsolat van két partner között.

A Napsugár fiúk méltán sűrűn játszott darab a magyar színházakban, sikere azon múlik, hogy van-e olyan színész-páros, akivel színre vihetik - mutatott rá Szirtes Tamás, aki elárulta, hogy a Neil Simon-darab műsorra tűzésének gondolata a Furcsa pár bemutatóján merült fel benne. Úgy érezte, eljött a pillanat, hogy Gálvölgyi János eljátssza A Napsugár fiúk egyik szerepét. Benedek Miklóssal pedig, akivel korábban már dolgozott együtt, régóta kereste az újabb közös munka lehetőségét.

A darab története fájdalmas, keserű, ugyanakkor rendkívül mulatságos, az emberi kapcsolatok titkát, misztikumát és megfejthetetlenségét boncolgatja, olyan elragadó, érzelmes és önironikus formában, ami a színházak műsorán tartja - hangsúlyozta a rendező.

A Napsugár fiúk - Ladinek Judit, Gálvölgyi János

Felidézte, hogy 1974-ben Balázs Samu és Feleki Kamill párosával rendezhette meg pályakezdőként a darabot a Madách Kamarában: 160 alkalommal játszották el A Napsugár fiúkat. Megjegyezte: most ugyanolyan szerencsés együttállását érzi a dolgoknak, mint akkor, ugyanúgy megvan a mélységes azonosság a szerepek, és az azokat játszó páros között.

A darabot Ungvári Tamás fordította. Gálvölgyi János és Benedek Miklós mellett Nagy Sándor, Dobos Judit és Ladinek Judit is játszik a Madách Színház új előadásában. A produkció díszlete Szlávik István, a jelmez Rományi Nóra munkája.

>>> A Napsugár fiúk - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867999451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása