7óra7

Álarcosbál a Bárkán

Álarcosbál a Bárkán

2013. 07. 06. | 7óra7

Ezt a témát Giuseppe Verdi is felhasználta az Álarcosbál című operájában.

Delblanc színműve a halál előszobájában várakozó, nagy formátumú történelmi személy vívódását, az élettől való különös, misztériumszerű búcsúzását mutatja meg.

A darabot a fiatal svéd-magyar származású rendező, a Drama Center Londonban végzett Berzsenyi Bellaagh Ádám ültette át magyar nyelvre.

Rendezőként, többek között a svéd kultúra és történelem mély ismeretét is felhasználva egy mai, magyar közegben is aktuális előadást állít színpadra, amelynek központi kérdése a személyes történelmi felelősség és az egyéni sors szabadsága mellett a determináltság.

A Bárka színpadán hosszú idő után először vállal főszerepet Seress Zoltán igazgató, akinek partnerei többek között Kardos Róbert, Dévai Balázs, Gados Béla, Spolarics Andrea és Árvai Péter lesznek.

Az előadás bemutatója április 26-án 19 órakor lesz a Bárka Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897998785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása