7óra7

A Tábori piknik Veszprémben

A Tábori piknik Veszprémben

2013. 07. 06. | 7óra7

Fernando Arrabal spanyol származású francia dráma-, regény- és esszéíró, valamint költő és képzőművész, az abszurd dráma egyik jelentős képviselője. Több mint száz színdarabot írt. A Tábori pikniket a koreai háború ihlette 1952-ben: a fronton szolgáló kiskatonát meglátogatják a szülei – hogy együtt piknikezhessenek.

Ahogy Tóth Loon megfogalmazta: ma is rendkívül aktuális a darab, hiszen a koreai válság most a szemünk előtt zajlik és többek között ez a mű sem szól másról, mint a háborúról, az értelmetlen élethelyzetekről és az értelmetlenül elpusztuló emberekről. A rendező nagyon bízik abban, hogy akik kedvelik a Monty Python-féle abszurd humort vagy itthon a szintén ezt a szórakoztató vonalat képviselő L'art pour l' art Társulatot, azok örülnek ennek az előadásnak. Nagyon számít a fiatal közönségre is és reméli, hogy ezzel a produkcióval sikerül megkedveltetni velük ezt a színházi játszóhelyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr677998645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása