7óra7

A párkapcsolatok törékenységéről szól a Veszprémi Táncműhely első előadása

A párkapcsolatok törékenységéről szól a Veszprémi Táncműhely első előadása

2013. 07. 06. | 7óra7

Pannon Várszínház A táncműhely Ladányi Andrea és Krámer György vezetésével kezdte meg munkáját, akik az első produkciót közösen készítették és adják elő.

A darab témája az emberi együttélés, a házasság kínjai és gyönyörűsége, íze, hangulata és szépsége - mondta az MTI-nek Krámer György, aki a produkciót személyes hangvételű kortárs táncszínházi ősbemutatóként jellemezte.

Szólt arról is, hogy a 2012-2013-as évadban életre keltett táncműhely elődje a kilencvenes években a veszprémi Petőfi Színházban működött. "A mostani művészi műhely előképének tekinti az akkori táncműhelyt" - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy folyamatos jelenlétet kívánnak biztosítani az egyre összetettebbé váló kortárs táncművészetnek Veszprémben.

Ladányi Andrea szerint a nő és a férfi együttélése törékeny, mint a porcelán. A darab címe is erre utal, az emberi kapcsolatok, párkapcsolatok törékenységére. Az előadás kifejezőeszközei között szerepel a tánc, a gesztus, a kortárs zene, a képzőművészet, a videoinstalláció. A táncban elmondott történet szerint két ember találkozik sok-sok év után, az előadás a jelenkor lenyomata - tette hozzá.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója kiemelte, hogy a produkció zenéjét Borlai Gergő szerezte, a stylist Lakatos Márk volt. Terveik szerint a Porcelánt folyamatosan műsoron tartják, és a teátrum más játszóhelyein is bemutatják majd. A táncműhely a következő szezonra új produkcióval készül.

A darabot a nézők március 22-én este fél nyolctól láthatják a Veszprémi Városi Művelődési Központban.

>>> Porcelán - szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr687998935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása