7óra7

A női identitáskeresés dilemmái a MU Színházban

A női identitáskeresés dilemmái a MU Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

MU Színház logó A DreaMe a valóság és a vágyott valóság kölcsönhatásáról mesél: egy nő képzelt eszméi, értékei és céljai, valamint a tudatalatti szükségletei között megfeszülő kontrasztot tárja a nézők elé - olvasható a Dán Kulturális Intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Berlinben élő dán koreográfus, Henrik Kaalund darabjának főszereplője a holland származású színész-táncos Sylvania Pen, aki mozdulataival a mindennapok információáradatától és a saját alteregótól befolyásolt identitáskeresés dilemmáját jeleníti meg a színpadon. Az előadás zenéjét Michael Haves, a jelmezeket pedig Annett Hunger készítette.

Henrik Kaalund a stuttgarti John Cranko School és a New York-i David Howards School of Dance intézményeiben végzett klasszikus balett szakon. Olyan neves társulatokban táncolt, mint a Cleveland Ballet, a Ballet Arizona, a Basel Ballet, a Ballet Dortmund, illetve a Conny Janssen Danst.

Készített koreográfiát a Dortmund Ballet, a Ballet Hildesheim és a Ballet Greifswald társulatainak. Első önálló munkájával 2003-ban elnyerte a kortárs európai színházak számára rendezett lipcsei Euro-scene fesztivál legjobb német táncszólónak járó díját.

A DreaMe című előadást március 2-án és 3-án, este nyolc órától nézhetik meg az érdeklődők a MU Színházban.

>>> DreaMe - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr338001137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása