7óra7

A Magyar Teátrumi Társaság Vidnyánszky Attila mellett

A Magyar Teátrumi Társaság Vidnyánszky Attila mellett

2013. 07. 06. | 7óra7

A nyilatkozat mellett közlik, hogy lapjukban összeállítást közölnek arról a lejárató kampányról, amely "Vidnyánszky Attila, a magyar színházművészet, a magyar kultúra, *és egyben Magyarország ellen*" _(kiemelés – a szerk.)_ zajlik.

A nyilatkozat szövegét teljes terjedelmében közöljük.

Vidnyánszky Attila *A Magyar Teátrumi Társaság tagsága határozottan kiáll Vidnyánszky Attila mellett.*

A Nemzeti Színház igazgatói kinevezése kapcsán, az elmúlt időszakban elszaporodtak a Vidnyánszky Attila személyével kapcsolatban tett hamis kijelentések, a téves információkon, csúsztatásokon és összemosásokon alapuló híresztelések, melyek – sajnálatos módon – az országunkat és kultúránkat elszigetelni és lejáratni kívánó általános politikai kampány részei.

Az összehangolt lejárató kampány valótlan állításainak kereszttüzében a Magyar Teátrumi Társaság tagsága fontosnak tartja a közvélemény hiteles tájékoztatását, az igaztalan vádak tisztázását, és – a művészi és emberi szolidaritás jegyében – a méltatlanul támadott kollégánk és barátunk melletti kiállást.

Egyesületünk tagjai becsületes, jóravaló, közösségi embernek, kiváló művésznek ismerik Vidnyánszky Attilát, kinek személyiségétől távol áll a kirekesztés, az antiszemitizmus, a rasszizmus bármely formája. Hisszük, hogy tehetségére, elhivatottságára, művészi és vezetői tapasztalataira alapozottan, magas színvonalon valósítja meg a nyertes pályázatában megfogalmazott koncepciót.

A mandátuma lejártakor leköszönő igazgatónak és a társulat valamennyi tagjának gratulálunk a korábbi években elvégzett munkához, s művészi pályájukhoz – akár a Nemzeti Színház társulatán belül, akár azon kívül – további sok sikert kívánunk!

Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a színházi és kulturális erőtérben méltatlan negatív gesztusok, és téves információk terjesztése helyett segítse a valóságon alapuló, árnyalt és hiteles tájékoztatást.

A magyar kultúra, valamint a Nemzeti Színház hazai és nemzetközi jó hírnevének fenntartása, megőrzése jól felfogott érdekünk és közös feladatunk, ezért minden ezzel ellentétes cselekedet megengedhetetlen.

Felhívjuk tehát a színházi szakma és a média képviselőinek figyelmét, tegyenek meg mindent sokszínű és befogadó kultúránk védelme érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107998675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása