7óra7

A kis herceg a miskolci vasgyárban

A kis herceg a miskolci vasgyárban

2013. 07. 06. | 7óra7

Antoine de Saint-Exupéry művét, A kis herceget mutatják be június 15-én este 9 órai kezdettel rendhagyó miskolci helyszínen, a Diósgyőri Vasgyár nemesacél-hengerművében. A Páratlan Kulturális Produkciós Iroda szervezésében létrehozott előadás címszereplője Skrabák Máté Márton, a további szerepeket Horváth Zsuzsa színész és Krámer György táncos-koreográfus, a Miskolci Nemzeti Színház tánctagozatának korábbi vezetője játsszák. Az előadást Harsányi Attila rendezi.

Az alkotók hangsúlyozzák: nem hagyományos értelemben vett gyermekelőadást hoznak létre. Mint mondják, Antoine de Saint-Exupéry műve nem meseregény, és az előadás megközelítése sem az. A produkció a művet "kis jézusi" történetként értelmezi. A környezet - tágabb értelemben véve a világ - tönkretételét és érzéketlen kizsákmányolását a helyszínválasztáson keresztül kívánják ábrázolni. Úgy vélik: egy elhagyatott gyárépület (az acélhengermű) szimbolizálja a legjobban a világban uralkodó véghetetlen érzelmi és értelmi káoszt, azt a Vaskort, ami az ősi próféciák szerint a következő új Aranykorral kecsegtet. Az előadás létrehozói szerint A kis herceg története precízen mutatja az embernek a letűnt és a várva várt új Aranykor iránti leküzdhetetlen vágyát, ugyanakkor az ember által alkotott és működtetett társadalom karikatúráját is ábrázolja.

A kis herceg (próba) - Skrabák Máté Márton és a tűzhányók A kis herceg (próba) - Krámer György A kis herceg (próba) - Skrabák Máté Márton, Krámer György A kis herceg (próba) - Skrabák Máté Márton, Krámer György A kis herceg (próba) - Skrabák Máté Márton A kis herceg (próba) - A pilóta: Krámer György

>>> A kis herceg - színlap, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr438000443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása