7óra7

A Ghost és Tamási Áron is lesz jövőre az Operettben

A Ghost és Tamási Áron is lesz jövőre az Operettben

2013. 07. 06. | 7óra7

A Csillagok éve elnevezést adták a műsortervnek, mert a premierek szerzői, a művek értéke és a társulat művészei egyaránt rászolgáltak a csillag minősítésre - magyarázta a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor.

"Bármelyik szerepkört vizsgáljuk, a primadonnáét, a bonvivánét, a táncoskomikusét, a szubrettét, mindegyikben két-három, sőt négy fiatal tehetségre oszthatunk egy-egy feladatot, így lesz ez az évad első premierjén is" - tette hozzá.

Kálmán Imre talán világszerte legtöbbet játszott operettje, a Marica grófnő címszerepét például Bordás Barbara, Fischl Mónika és Kalocsai Zsuzsa is alakítja októberben. Októbertől a Bartók+Puccini Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon bemutatott Bohém Casting Budapesten is, a Thália Színházban látható.

Visszatér a Budapesti Operettszínházba a "magyarok királynéja", Elisabeth azaz Sissi, a bemutatószámba menő felújításon Dolhai Attila nem Rudolfot, hanem a Halál szerepét alakítja, Janza Kata mellett Vágó Bernadett is bemutatkozik Erzsébetként; a gyerek Rudolf királyfi pedig a merénylő Luccheni alakjába nőtt bele.

Ábrahám Pál revüoperettjét, a Viktóriát nemcsak több német színház, hanem a Nagymező utcai teátrum is újra felfedezi. A kalandos történetet Béres Attila állítja színpadra. Márciusban ősbemutatóra kerül sor, Tamási Áron Ördögölő Józsiás című, 1952-ben írott darabjából Tolcsvay László és Bori Tamás ír zenés fantasyt. A tündérországban játszódó történet főszereplői között lesz Vágó Zsuzsi, Kékkovács Mara, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó Dávid.

A Ghost című híres film musicalváltozata az évad utolsó premierje. A londoni West End és a New York-i Broadway után a Nagymező utcban is eredeti verziójában kel életre Glen Ballard, Dave Stewart és Bruce Joel Rubin műve. A számtalan trükkben bővelkedő londoni előadást nem másolhatják, saját színpadi megoldásokat kell kitalálniuk - jegyezte meg Kerényi Miklós Gábor.

Végül az elmúlt évad teljesítményeit jutalmazták a Csillag-díjjal hat kategóriában egy napilap, a Blikk olvasóinak szavazata alapján: az évad operettszínésznője Bordás Barbara, színésze Peller Károly lett. Az évad musicalszínésznőjévé Vágó Zsuzsit, színészévé Feke Pált választották. Az évad felfedezettje Dancs Annamária lett, az évaddíjat Dolhai Attila érdemelte ki.

>>> További képek az eseményről a Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr718000413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása