7óra7

„A szembesülés kijózanító és elkerülhetetlen” – Valahol Európában a Kolozsvári Magyar Operában

„A szembesülés kijózanító és elkerülhetetlen” – Valahol Európában a Kolozsvári Magyar Operában

2013. 07. 06. | 7óra7

Kolozsvári Magyar Opera "Nem lehet csak úgy kivonulni a világból, elbújni az elefántcsonttornyunkba, egy Isten háta mögötti helyen és úgy tenni, mintha nem lenne közünk a körülöttünk zajló társadalmi eseményekhez. A zord valóság előbb-utóbb utánunk jön és kiosztja a maga pofonjait. A szembesülés kijózanító és elkerülhetetlen… felelősséggel tartozunk a jelennek, sőt a jövőnek is. Gyerekeink holnap azt az életet élik, amelynek az alapjait ma teremtjük meg és úgy ahogyan tőlünk látják. Nyelvük, kultúrájuk, értékrendjük alapjait a velünk való találkozásokból építik. Úgy érzem izgalmas műhöz nyúlhattam, hiszen a musical nagyon kötött műfaj, viszont a Valahol Európában egy remekül megírt színpadi darab, úgy is szoktam emlegetni, mint magyar Broadway-musicalt. A filmhez képest az előadás kevésbé szól a háború borzalmairól, inkább az ember helyzetét veszi górcső alá, a gyerek, a felnőtt és az értelmiségi szemszögéből." – mondja Béres László, a produkció rendezője.

Az előadás szereplői: Ádám János, Farkas Loránd, Kerekes Mária, Laczkó V. Róbert, Marosán Csaba, Szilágyi János / Madarász Lóránt, Rigmányi István, Mányoki László, Gergely Elek, Kovács Ferenc és Rétyi Zsombor.

Vezényel: Kulcsár Szabolcs. Díszlet- és jelmeztervező: Cristian Gătina. Koreográfus: Jakab Melinda. A musical zenéjét Dés László szerezte, dalszövegeit Nemes István, szövegkönyvét Böhm György, Korcsmáros György, Horváth Péter írták.

Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.

A bemutató után a produkció legközelebb május 19-én, vasárnap 11 órától, valamint május 21-én, kedden 19 órától látható. Az előadást román felirattal játsszák.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627998517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása