7óra7

„A jövő évadban is szeretnénk hatni a nézőkre” – a kaposvári színház műsorterve

„A jövő évadban is szeretnénk hatni a nézőkre” – a kaposvári színház műsorterve

2013. 07. 06. | 7óra7

Csiky Gergely Színház, Kaposvár "Az új szezonra új mottót választottunk: a tavalyi ÚjraTervezést (ÚT) most az Újra Hat jelmondat követi. Ezzel egyrészt azt akarjuk közölni, hogy két év után öt helyett ismét hat nagyszínpadi bérletes bemutatóra készülünk, másrészt a jövő évadban is szeretnénk hatni a nézőkre" - fogalmazott Rátóti Zoltán, a teátrum igazgatója.

A tizenegy tervezett bemutató kapcsán hangsúlyozta: a kiválasztásnál az elsőleges cél az volt, hogy minél színesebb és szélesebb kört megszólító darabokat kínáljanak a közönségnek, mindezt változatlan jegyárakkal, sőt kedvezményekkel a kaposvári és a vidéki bérletvásárlóknak.

"Lesz dráma, operett, vígjáték, zenés ballada, vásári komédia, mesejáték és népmese, közülük hatnak a szerzője magyar" - emelte ki az igazgató a műfaji választékról.

A nagyszínpadon hat felnőtt darab és egy ifjúsági mesejáték, a stúdióban négy bemutató, köztük egy kicsiknek szóló népmese-válogatás szerepel a jövő évad repertoárjában. Négy új társulati tag érkezik Kaposvárra a következő évadban, közülük Takács Katalint, az Új Színház egykori művészét és Váncsa Gábort, a Kaposvári Egyetemen most végzett színészt Rátóti Zoltán be is mutatta a sajtótájékoztatón. Rajtuk kívül Egerből szerződik Kaposvárra egy színészházaspár, Mészáros Sára és Hüse Csaba.

Az igazgató újdonságként említette, hogy a szokottnál korábban meghirdetett műsortervhez igazodva a bérletek árusítását is korábban kezdik. A bérlet jóval olcsóbb, mint a hat nagyelőadás megtekintése jeggyel. Jövőre Csiky belépőkártyát is lehet vásárolni, amely a kaposváriaknak 15, a vidékieknek 20 százalékos kedvezményt jelent. A kártya mellé egy ajándékjegy is jár, amelyet bárki felhasználhat a kaposvári előadások bármelyikére.

A színház április elején több napra az egyik kaposvári hipermarketbe települ ki, amire még nem volt példa. Bérczes László művészeti vezető ezzel kapcsolatosan azt mondta, a színháznak keresni kell a kapcsolatot a közönséggel, fontos a nyitottság.

A következő évadban a nagyszínpadon Vörösmarty Csongor és Tünde című álomjátékát Vidnyánszky Attila, a debreceni színház igazgatója állítja színpadra; a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének napokban kinevezett igazgatója első rendezésére készül a kaposvári teátrumban. Göttinger Pál, a színház immár állandó rendezője Offenbach Szép Heléna című operettjét és az Othello Gyulaházán című vígjátékot rendezi.

Az Emil Lotjanu filmje alapján készült A cigánytábor az égbe megy című zenés balladát Szőcs Artur állítja színpadra, Gorkij Éjjeli menedékhely című drámáját - húsz évvel Ascher Tamás rendezése után - ezúttal Valló Péter. Egy másik filmfeldolgozás, a Hannibál tanár úr című dráma Vidovszky György rendezésében a színház jövő évadbeli ősbemutatója lesz. A fentiek mellett ugyancsak a nagyszínpadon mutatják be Szabó Magda Tündér Lala című zenés mesejátékát Kelemen József rendezésében.

A stúdió négy tervezett előadása közül Szabó Máté rendezi Petőfi A helység kalapácsa című zenés vásári komédiáját, amelyhez a zenét Ferenczi György írja és a tervek szerint már a nyáron bemutatják az Ördögkatlan fesztiválon. Bérczes László rendezi McDonaugh Vaknyugat című komédiáját, egy másikat, Szakonyi Károly Adáshiba című darabját pedig Funtek Frigyes. A Népmesék kicsiknek című gyerekelőadást Váradi R. Szabolcs, a színház segédrendezője viszi színre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr148000957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása