7óra7

31. évadját nyitotta a Karinthy Színház

31. évadját nyitotta a Karinthy Színház

2013. 07. 06. | 7óra7

Karinthy Márton évadnyitó levele

Karinthy Márton Kedves Nézőink!

Nyáron újból építkeztünk. Megújult a homlokzatunk: mostantól nem csak szellemében vagyunk „Buda egyetlen folyamatosan játszó kőszínháza”, hanem a kőburkolatnak köszönhetően-valóságosan is. Próbatermünket mostantól az előcsarnokunkból is megközelíthetjük a nyáron épült gyönyörű lépcsőn, ahol stúdióprodukciók is láthatóak lesznek.

Továbbra is műsoron tartjuk a 15 és fél éve bemutatott két levehetetlent: a Tanár úr kérem című játékot és az Őrült nőket A kettő együtt 31 éve van műsoron. Talán ezért is a 31. a következő évadunk. De továbbjátsszuk a Büszkeség és balítélet a Bermuda háromszög botrányt a Válás Budánt és természetesen a múlt évad nagysikerű bemutatóit is: A templom egere a Szent Péter esernyője és a Szegény Dániel is látható lesz.

Az új évad első bemutatója a Hunyady Sándor Lovagias ügy című darabjából készült zenés vígjáték, amelynek előbemutatóját a nyáron Tihanyban tartottuk, a budapesti közönség pedig pénteken láthatja először az előadást.

A darab rendezője Verebes István, aki az eredeti prózai művet átdolgozva Márkus Alfréd dalaival zenés játékot alkotott. A produkcióban Bajor Imre, Csoma Judit, Árpa Attila, Lorán Lenke, Balázsovits Edit, Balázs Andrea mellett sok más is játszik.

Buda egyetlen folyamatosan játszó állandó teátrumában ezt követően Vámos Miklós Marilyn Monroe halálának 50. évfordulójára írt, Marilyn Monroe csodálatos halála című új darabját tűzzük műsorra. A tragikomédiát, amelyben az idős Marilyn Monroe tekint vissza életére, arra, hogy mi történt volna, ha nem halt volna meg, október 12-én mutatjuk be. A darabot Böhm György rendezésében, Hullan Zsuzsa, Balikó Tamás, Hujber Ferenc és Németh Gábor szereplésével láthatja a közönség.

A következő premiert november 15-én tartjuk: a Pán Péter írója, J.M. Barrie felnőtteknek szóló társadalmi szatíráját mutatjuk be. A darabot, amelynek a címe Egyenlőség, Magyarországon ritkán játsszák, a művet Deres Péter átdolgozásában magam állítom színpadra. A vígjátékot mások mellett Pásztor Erzsi, Liptai Claudia,Verebes Linda, Bozsó Péter, Dózsa Zoltán, Németh Kristóf, Kiss Ramóna és Schlanger András szereplésével mutatjuk be.

A közönség még az idén, karácsony előtt láthatja Békeffi István Janika című vígjátékát, Honti György rendezésében, a főbb szerepekben Bíró Krisztával, Mihályfi Balázzsal, Bodrogi Gyulával, Voith Ágival, Margitai Ágival és Horváth Lajos Ottóval.

Tavasszal Goriot címmel Balzac regényének színpadi változatát is bemutatjuk rendezésemben, a színház néhány éve indított klasszikus sorozatát folytatva.

Kedves Nézőink!

A tavalyi évad végén két alkalommal már láthatták a Jegyzetek Anna Frank naplójához című különleges beavatószínházi produkciónkat, amelyet Vidovszky György rendezett. Örömmel számolok be arról, hogy az előadást a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában az idén is tovább játsszuk majd.

A legkisebbeknek továbbra is rendszeresen tartunk előadásokat, az idén, Tom Sawyer és a Koldus és királyfi mellett új előadásként Verne Sándor Mátyás című művét láthatják a gyerekek.

A Nemes Nagy Ágnes drámatagozatos iskolával évek óta együttműködik a színház, kapcsolatunk továbbra is folytatódik, színházunk szakmai gyakorlaton fogadja az ott tanuló diákokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr478000033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása