7óra7

Közszolgálat: színház kilóra

Közszolgálat: színház kilóra

2012. 06. 09. | 7óra7

Valószínűleg a közszolgálati tévék műsorát most már tényleg robotok szerkesztik, és nem emberek, pláne nem olyanok, akiknek köze is van a közvetített műsorokhoz. Mert szép, szép, hogy a Duna tévé színházat ad szombaton este, örülünk neki (kíváncsiak lennénk a nézettségére), de sajnos azt sejteni, hogy nem célzatosan, szándékosan, hanem egyszerűen kilóra.

Ez a súlyos vélelem azért feltételezhető, mivel a Chioggiai csetepatét adásba szerkesztő illető, úgy tűnik, nem tudja, hogy különbség van előadás és előadás között. Mert valóban egy Csetepaté ment ma szombat este a Duna tévén, de nem az a kettő (!!), amelyet a netes műsorújság jelez.

Balra a dunatv.hu műsorújságjának képe, jobbra a port.hu megoldása a feladványra - egyik sem nyert

Ugyanis a Duna tévé honlapján egyszer Fehér György és Gábor Miklós rendezésében, 1990-ből ígérik a darabot (szereplők: Agárdy Gábor, Csernus Mariann, Gábor Miklós, Oszter Sándor, Tóth Éva, Vass Éva), majd "közvetítés a Színház- és Filmművészeti Főiskola Színpadáról, felvételről" megjelöléssel egy bizonyos "Zsánbéki Gábor" rendezésében jelzik a programot (szereplők: Kaszás Gergő, Majer Zsiga, Gazdag Tibor, Ilyés Róbert, Tihanyi Szilvia, Söptei Andrea, Csendes Olivér, Stohl András, Csányi János, Illés Györgyi, Majzik Edit, Bertalan Ági, Vajdai Vilmos, Dégi István). A legizgalmasabb azonban a rejtjeles alsó megjegyzés, miszerint a korhatárt "Mészáros Kati küldi".

Mindehhez képest tulajdonképpen nem is annyira meglepő, hogy sem a Nemzeti Színház, sem az Ódry Színpad előadása nem került műsorra, hanem a kecskeméti Katona József Színházé, nem 1990-ből, hanem 1995/1996-ból, nem Gábor Miklós, nem Fehér György és nem is "Zsánbéki Gábor", hanem Lendvai Zoltán rendezésében (szereplők: Sirkó László, Szilágyi Enikő, Naszlady Éva, Máthé Eta, Bíró Kriszta, Nyakó Júlia, Kovács Lajos, Debreczeny Csaba, Ilyés Róbert, Kocsó Gábor m.v., Budai László, Zelei Gábor, Csiszár Nándor, Juhász Tibor, Fandl Ferenc).

Természetesen a műsorújságok szó nélkül átveszik a zöldséget, a Port számára például nem tűnt fel, hogy e színházi közvetítés miatt létre kellett hozniuk egy ""Zsánbéki Gábor nevű személyt, aki soha semmit nem csinált a Csetepatén kívül. Persze, ilyen előfordul, nálunk is sokszor, sajtóhiba létezik, nem lehet mindenre odafigyelni, nem is ez a baj. A szomorú az, hogy ez ma a köztelevízión simán átmegy, nincs ember, aki ellenőrizné, kontrollálná, mi kerül a néző, az olvasó – a műsort adóforintjaival megvásároló állampolgár elé. És senkit nem is érdekel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr558003835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása