7óra7

Retusőrök ideje

Retusőrök ideje

2012. 01. 29. | 7óra7

Látja? Nem látja? Na látja... Manapság a retusálások korában már nem lepődhet meg az ember semmin, ha furán tartja a karját, vagy olyan jelvényt visel, amit nem vett fel soha, netán egy homályos paca látszik belőle a tévéhíradóban. Az azért talán meglepő, hogy ha valaki ott sem volt, ahol volt... A sztálini Szovjetunióban bevett szokás volt ugyan,

Lenin, Trockij, Kamenyev - aztán már csak Lenin

mégis, ma azért elég furcsa. Ráadásul ha a dolog alanya éppen az a fotósunk, akinek a képét a Magyar Fórum volt kedves meghamisítani akkor aztán összezáródnak a fejünk felett az abszurd tengerének mérgeszöld hullámai.

Történt ugyanis, hogy Márta István az Új Színházban tartott sajtótájékoztatót, amin Dudás Ernő kollégánk jelen volt, készített fényképeket, íme egy fotó tőle:

Márta István sajtótájékoztatója az Új Színházban, 2012. január 25.

Az eseményen sok fotós ott volt, mi sem természetesebb. Többek között az [origo] is képviseltette magát. Íme egy fénykép az általa készítettek közül.

Na és ami a legfurcsább. Fotósunk *rajta van* ezen a képen, ám még sincs rajta. Megmutatjuk, hol állt ő. Bekarikáztuk.

A bekarikázott helyen állt fotósunk - az emlékei szerint, a kinagyított fotó szerint csak egy maszat van a helyén

Kedves olvasónk jól látja, hogy nem látja. Ugyanis az [origo] – rejtélyes okokból – kiradírozta -Trockijt- a fotósunkat a képről. Mintha ott sem lenne.

Hogy miért éppen ezt a képet választották, és ha már, akkor miért kellett meghamisítani, kiretusálni róla valakit, arról valaki kérdezze meg a sztálini propagandaapparátus, a Magyar Fórum és a Lomnici-csúcsot hódítgató MTVA (nem kívánt törlendő) kijelölt nyomdokain haladó [origó]-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr848003841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása