7óra7

Az utolsó tangó után
7óra7: (6/10)
Közösség: (0/10)

Az utolsó tangó után

2011. 07. 28. | TörökÁkos

A Rejtőzködők csak utólag tiszta, világos dolog, ahogy az ajánló-felvezető, szöveges kisokos is megírta, vak is láthatja, két egymást figyelő, egymást érdeklő ember, egy nő és egy férfi nem meri odaadni magát egymásnak. Előbb a nőt láthatjuk több képben, egy kicsinyke test-lélek, lélektest nőiségének, viharvertségének és elemi magányának igazságát (ha a még éppen kényelmesnél jelentősen többet is kapunk belőle), később Grecsó Zoltán vázolja fel nekünk e páratlan nő hasonlóan elhasználódott és magára maradt egyetlen elképzelhető párját (jeleneteinek hosszában és számában hasonlóan túl a nézőtéri elégen). A nő széttörik, a férfi magára maradt kisfiú, akik nézik egymás több, mint félórás tusakodását, szuicid tönkremenetelét vagy éppen helyet nem találó sehollétét. Hetven percnyi „előjáték” után az utolsó tangó végül elmarad, az utolsó képben, a nő gyöngyei öléből már szertegurulnak, a férfi lábközép is tagtalan, a táncterecskét fény jelöli ki, talán egymásra néznek és vége.

Rejtőzködők - Utolsó tangó Párizsban

Ma világos volt a szcéna: a nő - Góbi Rita elemi erejű és igazságú alakításában – egymaga több volt, mint egy utolsó tangó Párizsban akárkivel is, és talán mindannyian örültünk, hogy végül is a tangó elmaradt. Vannak, akik azért, mert plusz percekkel növelte volna a zsibbadt befogadói terheket, mások talán azért, mert nem szerettük volna látni, amint utolsó tangójában a Nő darabokra tépi maradék férfi önerőnket is Grecsó Zoltánostól, zenéstől és Szegedestől, és főként azt nem tűnt jó ötletnek látni, hogy mi van az utolsó tangó után. Mert Góbi Ritának ma el lehetett hinni, hogy csupáncsak egyetlen tangó van a lábában, ahogy azt is, hogy annak a tangónak nem lesz jó vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr858005043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása