7óra7

Jób és a vasutas
7óra7: (9/10)
Közösség: (2/10)

Jób és a vasutas

2011. 04. 18. | 7óra7

A két teljesen eltérő gyökerű, jelentésű és jelentőségű történet, a Jób könyve és a Szigorúan ellenőrzött vágyak tökéletesen egybefolyik, egyedül a szereplők ruházata változik – a közös mindkét darabban a vibráló feszültség az előadók táncában, ami mintha nem is tánc volna, inkább egy könyv, töredékes fejezetekkel, asszociatív gondolatsorokkal és fájdalmasan határozatlan érzelmi kisülésekkel.

Szép.

Nem a részletekben veszik el a néző, hanem magában a táncban: mindvégig intenzív, feszültséggel és energiával teli előadásról van szó, amely egyszerre tűnik borzasztóan hosszúnak és szörnyen rövidnek is. A háttérzene monotóniája rendkívül éles kontrasztban áll a szereplők változatos, szexualitástól korántsem mentes játékával. Amit látunk, az megfoghatatlan, időtlen és halmozottan többértelmű.

És jó.

Szigorúan ellenőrzött vágyak

Tökéletesség.

Harmincpercnyi vizuális terror az érzelmi stabilitás ellen.

És egy férfi.

És három nő.

És elolvadnak az emberi fizikum határai, a biológiakönyvek elégnek, az anatómia fogalma értelmét veszti.

És mindez csak azért, mert a mese rólunk szól, minden lehetséges eszközt megragad ahhoz, hogy szavak nélkül is feszengjünk a sarkított tükörkép látványától.

Mert ismer minket és szeret.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr798004937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása