7óra7

Szinetár: 85!

Szinetár: 85!

Színház reggelire - 2017. február 8.

2017. 02. 08. | 7óra7

Ma ünnepli születésnapját az Operettszínház és az Operaház korábbi igazgatója.

85 éves Szinetár Miklós


1932. február 8-án született Szinetár Miklós, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas rendező, érdemes és kiváló művész. Szinetár Miklós jelenleg is dolgozik: az Erkel Színházban állítja színpadra ifj. Johann Strauss nagyoperettjét, A cigánybárót, melyet március 24-én mutat be a dalszínház. Még nagyon sok boldog születésnapot kívánunk neki!

szinetar.jpg                 Szinetár Miklós (forrás: fidelio.hu)

Két bemutató az Ódryn


A harmadéves Zsótér-Börcsök színművész osztály Kárpáti Péterrel dolgozik együtt az először február 10-én látható 1089 című előadáson, mely a hallgatók improvizációi alapján készült. Az öt önálló jelenetet ugyanaz a kalandvágy hajtja: hogy megtaláljuk az átjárót abba a távoli, ismeretlen univerzumba, mely az orrunk előtt terpeszkedik el. Február 11-én először mutatkozik be a nagy nyilvánosság előtt  Novák Eszter és Selmeczi György harmadéves zenés színész osztálya: George&Cole címmel zenés színházi estet készítenek George Gershwin és Cole Porter műveiből sok szteppel fűszerezve.

Koncertszínházra készül Szalóki Ági


A Budapesti Bábszínház február 11-én mutatja be a Gingalló című, óvodásoknak szóló előadást. A főszerepben Szalóki Ági lép színpadra. A Gingalló látványvilágához felhasznált rajzokat a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói készítették.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr212236410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása