7óra7

Platonov ötvenedszer

Platonov ötvenedszer

Színház reggelire - 2017. január 5.

2017. 01. 05. | 7óra7

Alföldi Róbert radnótis Csehov-rendezése január 18-án éri el a félszázas jubileumot.

László Zsolt ötvenedszer bújik Platonov bőrébe


A Radnóti Színház Platonov – Apátlanul előadása a 2014-es bemutatót követően január 18-án már ötvenedszer lesz látható. A címszerepet az azóta társulati tagként is a Radnótiba szerződött László Zsolt alakítja, további szerepekben többek között Bálint András, Jordán Tamás és Kováts Adél is színpadra lép. „Az előadás elején (Platonov) személyében még megidéződik Adytól A Hortobágy poétája, aki látja maga körül a posványt, és vágyna szebbre – aztán ő maga válik olyanná, mint amilyennek megvetett környezetét látta. Karakterfejlődése karaktersüllyedés. Bukása törvényszerű, és igazából oly’ mindegy, hogy golyó vagy betegség formájában érkezik-e meg” – írtuk az előadásról. Az 50. Platonovra jegyek itt válthatóak.

platonov.JPG László Zsolt Platonovként (fotó: Dudás Ernő)

Újra III. Richárd az Urániában


Január 10-én ismét megtekinthető az Uránia Nemzeti Filmszínházban a londoni Almeida Színház III. Richárdjáról készült felvétel. Az előadás címszerepét egy igazi világsztár, Ralph Fiennes játszotta, olyan színművészek mellett, mint Susanna Engel, Joanna Vanderham vagy az Oscar-díjas Vanessa Redgrave. A vetítésre jegyek itt válthatóak.

fiennes.jpgRalph Fiennes a III. Richárdban (fotó: Marc Brenner)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr5712098379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása