7óra7

Verseket kapnak az Örkény színészei

Verseket kapnak az Örkény színészei

Színház reggelire - 2016. december 16.

2016. 12. 16. | 7óra7

Huszonnégy színész és huszonnégy költő találkozik az Anyám tyúkja (2.) bemutatójára készülve.

Élő költők társasága az Örkényben


Az Örkény Színház az Anyám tyúkja (2)-re készülve felkért 24 kortárs költőt, írjanak egy-egy verset a társulat tagjainak. Hogy ki kinek, azt az évadnyitó társulati ülésen sorsolták ki. A költők semmilyen témabeli megkötést nem kaptak, a színház csak azt kérte, hogy a szöveg számoljon azzal, ki mondja majd. Kukorelly Endre és Gálffi László, Varró Dániel és Epres Attila, Térey János és Tenki Réka párosát csak ízelítőként emeljük ki – kíváncsian várjuk mind a 24 születendő művet. A verseket videókon teszi közzé a színház saját Facebook-oldalán december 29. és január 22. (a magyar kultúra napja) között.

orkeny.jpgFotók: Back Máté, Bócsi Krisztián, Emmer László, Horváth Dávid, Keleti Éva, Kolozsi Bea, Nagy Charlie, Nagy Gergő, Peti Péter, Raffay Zsófia, Rév Marcell, Stekovics Gáspár, Szabó J. Judit, Valuska Gábor

Útra kelt a Vígszínház Az élet mint olyanja


A 2006 decembere óta a Vígszínházban műsoron lévő Hanoch Levin-darab Tel-Avivban vendégeskedik a szerzőről elnevezett nemzetközi fesztiválon. Az előadás Parti Nagy Lajos átiratában és Ilan Eldad rendezésében látható, a főszerepeket Kútvölgyi Erzsébet és Kern András alakítja. A produkciót két alkalommal, ma és holnap láthatja az izraeli közönség.

Húszéves lett a JESZ


A Janus Egyetemi Színház egy fotókiállítással és a színház húsz évét bemutató JESZ 20 című könyvvel ünnepelte az alapítás huszadik évfordulóját. A kiállításon Inhof László, a színház alapító tagja és színésze gyűjtötte össze azokat a legemlékezetesebb pillanatokat, amik a "színpadon túl" történtek a társulattal. A kiállítást Rozs Tamás zeneszerző és Köles Ferenc színművész fellépése köszöntötte. A JESZ 20 című kötetet Mikuli János, a színház alapítója, igazgatója szerkesztette az elmúlt évek fontos kritikáiból, a színházról szóló tanulmányokból és színlapokból. Az est során a JESZ színészi és jubileumi díjjal tüntette ki a legjobb alakítást nyújtó színészeit és a legkitartóbb, legkreatívabb dolgozóit. Horváth Csaba-díjat Ahmann Tímea, Kuti Gergely, Szabó Márk és Zakariás Máté színészek, Jubileumi-díjat Farkas B. Szabina, Tál Achilles színészek, Rozs Tamás zeneszerző, Herczig Zsófia látványtervező, Tolnay Donát és Regényi Gábor műszaki dolgozók kaptak.

rozs_jesz_20.jpgRozs Tamás a kiállításmegnyitón (fotó: Simara László)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr3812051209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása