7óra7

A Dumaszínház tovább nevettet

A Dumaszínház tovább nevettet

2016. 09. 08. | 7óra7

A nagy közönségkedvencek fellépése és a hagyományos Dumaszínház-estek mellett az idei évadban is bővül a repertoár. 

A bemutatók sorát a Dumaszínházban Kovács András Péter Vihar a biliben című önálló estje nyitja, melyet október 7-én láthat először a közönség. Másnap Hadházi László Tévélaci – A világ, és ami helyette van című új estje mutatkozik be, amelynek állandó vendége Janklovics Péter lesz.

November 6-án jön a nagysikerű Duma Swing folytatása, a Duma Swing 2. – Janklovics Péterrel, Kovács András Péterrel és Illés Ferenccel. A jókedv nem, csak a dizájn fog némiképp változni: fehér ing és fekete nyakkendő hózentrógerral helyett fekete ingben, fehér hózentrógerral és nyakkendőben lép színpadra a trió. Ősszel megújul a Duma Roast is – a főfogás ezúttal Schobert Norbert. A Corvin Dumaszínházat megelőzve a produkció először vidéken – szeptember 28-án, Szombathelyen – látható majd. A budapesti premier dátuma december 2.

dumaszinhaz_f.jpgA Dumaszínház sajtótájékoztatója (Fotó: Burszán Sándor)

A Kompót Dumaklub első bemutatója október 15-én Kanapé címmel Hajdú Balázs és Tóth Edu közös estje lesz.  A két humorista ezúttal egy olyan korszakba repíti vissza a nézőt 90 percben, ahol még örömet szerzett az, ha sörét szürcsölve a kedvenc műsorát nézi, miközben pálmalevéllel legyezgetve mindkét talpát szimultán masszírozzák.

A Thália Színház Arizona Stúdiójában kerül színre Mogács Dániel új önálló estje, a Mogács mesék. Az október 15-én debütáló előadásban Mogács Dániel nem tesz mást, mint újra rácsodálkozik a mesékre és felfedezőútra indul bábjai kíséretében, mesemondók, történészek, pszichológusok, nagy gondolkodók és gyerekek jótanácsait megfogadva.

A felnőtteket még több új produkció várja az évadban, de emellett a gyerekeknek szóló műsorok is tovább bővülnek a szezonban. A Pumukli című produkciót október 8-án mutatják be a Corvin Dumaszínházban. A Kompót Dumaklub ad otthont a másik új mesének október 22-től. A Jakob és Wilhelm Grimm meséinek felhasználásával készült bábos mesejáték Piroska címmel kerül színre – alkotói hároméves kortól ajánlják megtekintésre.

Válogatott Laárogások és Gallantások címmel egy új befogadott produkció is közönség elé kerül. Az abszurd humor két nagyágyúja – Laár András és Galla Miklós – húsz év után, a Laár60 koncerten állt újra együtt színpadra. Akkor fogalmazódott meg bennük, hogy újra közös produkciót hozzanak létre. A Corvin Dumaszínház színpadán, december 1-én lesz látható először az est.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr2711686589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása